Lacăt la ghișeul CJAS Galați, neplăceri pentru gălățeni

Lacăt la ghișeul CJAS Galați, neplăceri pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Protestul general declanșat de angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a dat peste cap planurile mai multor gălățeni. Sosiți în curtea unității, oamenii nu au mai avut acces la ghișee și nici nu au mai găsit rezolvare la problemele lor, decât la cel care asigura paza și care încerca să le propună o altă variantă.

„Protestăm împotriva politicii de dispreț a Guvernului și Parlamentului la adresa salariaților din Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, este mesajul scris de angajații CJAS Galați, afișat pe poarta CJAS Galați, mesaj care a dus la sistarea activității pe durată nedeterminată. Mișcarea de protest a făcut ca mulți pacienți, bolnavi cronici și al căror tratament depindea de adeverințele eliberate de la ghișeele casei, să se afle în imposibilitatea de a-și continua tratamentul. Joi, în jurul prânzului, pe strada Mihai Bravu, acolo unde se află sediul CJAS Galați, era liniște.

Foarte mulți dintre cetățeni au aflat despre protest din presă. Însă cei care nu știau erau revoltați că nu își pot rezolva treburile. „Mi s-a blocat cardul de sănătate, pentru că asistenta de la medicul de familie a tastat greșit PIN-ul. Acest lucru a dus la imposibilitatea de a mai lua rețetele gratuite de care am nevoie pentru tratamentul meu. Teoretic, cardul a fost deblocat din sistem, dar practic... la farmacii nu s-a văzut. Am venit azi aici (joi, n.r) pentru că aveam nevoie de o adeverință din care să rezulte că mi-a fost deblocat cardul. Nu am primit nimic. Nici măcar nu am avut cu cine să vorbesc. Toată lumea ridică din umeri, mâine nu cred că rezolv că e zi liberă, apoi weekend și eu sunt nevoită să amân tratamentul”, ne-a spus o gălățeancă în curtea CJAS Galați. Femeia susține că nu îi spusese nimeni că angajații CJAS Galați au sistat activitatea. „O să mă uit în presă, să văd poate aflu când se reia activitatea, să nu mai bat drumul degeaba”, a mai spus aceasta.

Cei mai afectați de situație au fost pacienții mai în vârstă pentru care drumul dus și întors până la CJAS reprezenta și așa, în condiții normale, un efort deosebit. Este și cazul lui Marin Balica, un pensionar care suferă de Parkinson și care avea nevoie de ajutorul celor de la Casa de Asigurări de Sănătate Galați pentru a afla care sunt drepturile legale de care beneficiază ca urmare a bolii de care suferă. Deznădăjduit, omul s-a așezat pe o bancă din curtea instituției, așteptând să primească de la cineva un răspuns. „Nu mai pot să vin iar. Sunt bătrân și bolnav. Am Parkinson și mă mișc greu. Venisem aici ca să vad dacă am dreptul la însoțitor, pentru că mi s-a spus că îmi trebuie de aici hârtie”, a povestit Marin Balica.

Vom urmări protestul angajaților CNAS și vom reveni cu amănunte.

Citit 4290 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 14:58

11 comentarii

  • postat de prosti, da. dar multi
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 19:15
    89.39.81.***
    asta e un oras de prosti, needucati, masina de vot.....stiam dar mi se confirma....astia si alte institutii sint sigurii bugetari ce chiar vor sa va ajute....asta e politica curva de a va baga in cap ca sa nu vedeti adevarul....voi oricum nu vedeti, trebuie cineva sa va sufle la ureche.....
    6
    5
  • postat de GIGEL
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 16:35
    188.26.125.***
    JUSTITIARUL PARLIT ,PLATESC TAXE SI MULTE ALTELE NUMAI SA IESITI VOI LA PENSIE CU PENSIE SPECIALA ,SI DA MERITATI SA FITI PLATITI CA O FEMEIE DE SERVICI PENTRU CA LA STAT EA PRIMESTE MIN 4000 NET PLUS SPOR DE ANTENA SI CALCULATOR .ZAT
    5
    6
  • postat de Raluca
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 16:10
    5.13.140.***
    Nu mai știu cum e acum, însă obișnuiau sa își ofere trimestrial "stimulente", din banii noștri desigur. De parca produceau ceva!.. Este o instituție de care ne putem lipsi... un intermediar care cheltuie din banii si din timpul nostru.
    4
    12
  • postat de Bugetari inutili
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 12:46
    37.160.31.***
    @Justițiar nu avem încotro. Nu vrem și nu avem încotro dar suntem obligați să plătim o armată de bugetari inutili. E plin de pile de partid acolo. Problema e la ei, la ăștia care încasează banii noștri a oamenilor cinstiți cu taxele la zi.
    4
    15
  • postat de GIGEL
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 12:03
    188.26.125.***
    Bai justitiarul parlit ,sa tii ca suntem mai multi care stim cu calculatorul mai mult de cat crezi ,asa ca las-o mai moale,ori esti bugetar care linge bine sau trimiti multe felicitari la fiecare postare de cacao ? Leprele alea sa plece la privat daca nu le convine ,se plateste bine.
    6
    12
  • postat de truditorul
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 09:57
    89.39.81.***
    La cum merge sistemul la ora actuală cand in spitalele de stat ajung doar muribunzii,dacă se poate cu sufletul iesit si ceferticatu de deces eliberat deja ,fiindca inmormântarea e definitivată de firma de pompe funerbe CAJS Ar putea să nu existe ,fiindcă chiar nui mai văd rostul
    7
    23
  • postat de Sistemul bolnav politic
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 09:25
    37.160.31.***
    Total dispreț pentru contribuabilii care le plătesc salari. Angajații cjas merită salarii reduse, tăiate. Ei acum omoară oameni bolnavi ce au nevoie de tratament, pastile. Sistemul lor e problema, nu pacientul.
    7
    24
  • postat de Gigi
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 08:14
    95.76.37.***
    Niste trantori hraniti de la bugetul tarii, din banii nostri
    ai tuturor care nu fac nimic, nu ajuta in niciun fel sistemul de sanatate.
    Nu va mai saturati de bani...Trantorilor!
    7
    26
  • postat de Ady
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 07:47
    109.102.62.***
    La munca va rugam, nu la intins mana!
    Sunt altii mult mai saraci ca voi si totusi muncesc.
    3
    25
  • postat de Cristi
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 06:23
    5.13.217.***
    Coada mare, 3 persoane la câți angajați?! Mari neplăceri? Poate cu digitalizarea mult anunțată ne scapă de ,,neplăceri".
    3
    26
  • postat de Politrucii
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 06:18
    51.179.39.***
    Banii știu să ni-i ia.Ne execută silit anaful de ne merg fulgii chiar și pentru 1 leu. Au probleme angajații cjas, să se ducă peste rafila, peste directorii incompetenti numiți politic dar nu să dea in bolnavi.
    2
    27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.