Din păcate, unele alimente nu prezintă semne clare că s-au stricat, dimpotrivă par a fi bune de consum. Printre alimentele care ne pot îmbolnăvi se numără şi îngheţata.
Fie că preferi îngheţata de ciocolată sau cea de fructe, sunt şanse ca desertul tău să conţină şi bacterii periculoase, potrivit csid.ro. Cea mai mare epidemie s-a petrecut în anul 1994, când un comerciant a folosit acelaşi camion pentru a transporta ouă crude nepasteurizate şi un mix de îngheţată pasteurizat. Atunci, zeci de mii de persoane din 41 de state s-au îmbolnăvit.
Dacă eşti însărcinată evită îngheţata moale, care poate găzdui listeria şi nu încerca să-ţi faci singură îngheţată oricât de uşor sau distractiv ar părea.
Simptomele toxiinfecţiei alimentare pot varia de la o simplă durere de stomac la diaree severă, stare de vomă, deshidratare şi în cazuri extreme, chiar deces.