Un VACCIN important pentru imunizarea copiilor va fi adus la Galaţi
Foto: Sursa foto: Internet

Un VACCIN important pentru imunizarea copiilor va fi adus la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Criza vaccinului pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva unor boli precum rujeola, oreionul sau rubeola este pe cale să se termine după ce Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit asigurări de la Ministerul Sănătăţii că judeţului nostru îi vor fi alocate 11.900 de doze.

Necesare pentru vaccinarea bebeluşilor cu vârste cuprinse între 12 luni şi 15 ani şi, în al doilea rapel, copiilor la vârsta de 7 ani, vaccinurile lipseau de mai multă vreme de pe stocul autorităţilor sanitare din Galaţi.

Dozele, care vor ajunge în curând, vor fi imediat distribuite pentru ca vaccinarea să se poată face cât mai repede. În ceea ce priveşte alt vaccin absent de pe stocurile DSP Galaţi, veştile nu sunt la fel de îmbucurătoare.

Ministerul Sănătăţii nu a oferit încă nicio veste optimistă vizavi de vaccinul hexavalent, care se administrează sugarilor pentru a-i proteja de o serie de boli grave precum poliomelita, hepatita B şi pneumonia. La nivelul judeţului Galaţi este nevoie, conform estimărilor, de circa 4.000 de doze.

Citit 1627 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 August 2016 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.