Sanitas ameninţă cu noi PROTESTE. Nemulţuimiri legate de o decizie a Guvernului
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Sanitas ameninţă cu noi PROTESTE. Nemulţuimiri legate de o decizie a Guvernului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sindicaliştii din Sănătate ameninţă din nou cu proteste, în cazul în care Guvernul nu va lua măsurile necesare pentru corectarea a ceea ce sindicaliştii numesc „inechităţile salariale” existente în prezent în unităţile sanitare din România. Nemulţumirea a fost prilejuită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 43, adoptată pe 29 august. Prin acest document, mai multe categorii de angajaţi, printre care şi medicii, vor beneficia de unele creşteri ale veniturilor. Problema este însă, spun sindicaliştii, că ordonanţa cu pricina nu doar că nu rezolvă problemele salariale din sistemul sanitar, ci chiar adânceşte unele inechităţi, din moment ce nu prevede niciun ban în plus pentru personalul TESA din spitale, pentru asistenţii medicali, infirmierii şi celelalte categorii de personal medical.

Unele salarii au rămas la nivelul celor din 2009

„Am descoperit cu surprindere, la publicarea OUG 43/2016, că ceea ce nu este posibil pentru anumite categorii de salariaţi este posibil pentru altele. Nu putem fi de acord cu o astfel de situaţie. Pentru noi, toate categoriile de personal din Sănătate sunt importante. Sunt discrepanţe mari între nivelurile salariale, iar cei mai văduviţi sunt angajaţii din instituţiile sociale şi din cele medico-sociale. Aceştia sunt plătiţi la nivelul anului 2009, în condiţiile în care realităţile economice actuale sunt cu totul altele. Diferenţe mari sunt şi între salarizarea angajaţilor din unităţile clinice faţă de cei din unităţile neclinice”, a precizat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi.

Potrivit Sanitas, în unităţile sanitare din judeţul Galaţi lucrează în jur de 3.500 de angajaţi TESA, asistenţi medicali şi infirmieri. Sindicaliştii nu au decis încă la ce formă de protest vor apela, în cazul în care Guvernul nu va lua o decizie şi în ceea ce îi priveşte pe angajaţii din aceste categorii. Totuşi, şefii Federaţiei Sanitas au anunţat că o grevă generală în Sănătate este mai mult decât probabilă, în contextul actual.

Citit 8550 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2016 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.