Căsătoria are ”rol protector” pentru inimă

Căsătoria are ”rol protector” pentru inimă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căsnicia are efecte pozitive pentru sănătate, aceasta crescând şansele de supravieţuire în cazul prezenţei unor factori majori de risc cardiac, precum nivel crescut al colesterolului, informează BBC, citând concluziile unei echipe de oameni de ştiinţă prezentate la conferinţa Societăţii Britanice Cardiovasculare.

Prezenţa unui partener de viaţă iubitor îi poate face pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, au susţinut cercetătorii, în urma unui studiu efectuat în Marea Britanie. La cercetare au luat parte în jur de un milion de persoane adulte, toate având niveluri ridicate ale tensiunii arteriale ori ale colesterolului sau diabet. Cele care erau căsătorite au obţinut rezultate mai bune, în comparaţie cu cele care erau singure.

Rezultate similare au fost observate şi în cazul pacienţilor cu diabet şi hipertensiune, persoanele căsătorite prezentând un avantaj în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire.

Autorii cercetării, dr. Paul Carter şi colegii săi de la Aston Medical School din Birmingham, au demonstrat în trecut că o căsnicie oferă mai multe şanse de supravieţuire după un infarct.

Sursa foto: rivi.ro

Citit 2366 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2017 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.