Cum să TRATEZI naturist colonul iritabil

Cum să TRATEZI naturist colonul iritabil
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mesele luate pe fugă, stresul zilnic, agitaţia, consumul de antibiotice, orele puţine de somn îşi pun din ce în ce mai mult amprenta asupra sănătăţii tale şi pot declanşa sindromul de colon iritabil.

Acest sindrom este o tulburare funcţională a aparatului digestiv, cauzată de perturbarea motilităţii intestinale pe o perioadă de cel puţin trei luni, existând şi persoane cu un colon considerat anormal de sensibil.

Problema este de obicei semnalată pe un segment foarte larg de populaţie, mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20-50 de ani. Principalele simptome în acest caz sunt durerile abdominale tot mai dese, prezenţa diareei urmată fără explicaţie de constipaţie, balonare, disconfort abdominal, mai ales după masă.

Cel mai important pas pe care îl poţi face este să îţi schimbi alimentaţia, să elimini definitiv prăjelile, să eviţi fumatul, alcoolul sau excesul de cafeină şi dulciurile. Este indicat să mănânci puţin şi des, să mesteci fiecare bucăţică extrem de bine şi să te axezi pe un consum mărit de fibre, fructe şi legume.

Prepară un decoct dintr-o linguriţă de rădăcină de cicoare prăjită, pe care trebuie să o pui la fiert în 500 de mililitri de apă, până dă în clocot. Las-o mai apoi 15 minute la infuzat, strecoar-o şi consum-o pe parcursul zilei, cu înghiţituri mici. Această plantă se pare că este extrem de utilă mai ales când digestia îţi face probleme.

Sursa foto: sfatnaturist.ro

Citit 4386 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.