Pilulele anticoncepţionale pot cauza stări depresive

Pilulele anticoncepţionale pot cauza stări depresive
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pilule destinate împiedicării apariţiei unei sarcini, anticoncepţionalele pot avea anumite efecte asupra bunei funcţionări corporale, dar şi asupra stărilor emoţionale. Aceste pilule conţin doze de hormoni destul de puternice ce pot declanşa anumite stări în organismul uman. Astfel că, de cele mai multe ori, regăsim în compoziţia pilulelor o combinaţie dintre progesteron şi estrogen sau doar progesteron. Aceasta este şi cauza pentru care există riscul să te confrunţi cu stări emoţionale schimbătoare până la stări depresive.

La cel mai mic semn de oboseală excesivă sau de depresie, nu ezita să vorbeşti cu medicul tău pentru a putea schimba fie combinaţia de hormoni, fie doza. Atât timp cât iei pilule nu ar trebui să simţi niciun fel de durere menstruală. În caz contrar, nu ignora aceste semne, mai ales dacă vorbim despre greaţă, senzaţia de vomă, sângerări între perioadele de menstruaţie sau tulburări de vedere.

Atât hormonii din organism, cât şi alimentaţia şi pilulele contraceptive pot afecta libidoul. Mai ales pilulele care sunt pe bază de hormoni nu ar trebuie să influenţeze în niciun fel pofta pentru plăcerea din cuplu.

Citit 4758 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.