Infrastructura rutieră din comuna Tulucești, modernizată cu bani europeni

Infrastructura rutieră din comuna Tulucești, modernizată cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Infrastructura rutieră din comuna Tulucești a fost modernizată grație unei investiții mai ample, în valoare de 3,35 milioane de euro, derulată de primăria din localitate printr-un proiect cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova.

Într-o inițiativă de colaborare transfrontalieră, Primăria Tulucești din județul Galați și Primăria Satului Sireți, Raionul Strășeni, Republica Moldova, s-au unit pentru a moderniza infrastructura regională.

Proiectul "Dezvoltarea infrastructurii - motor al cooperării socio-economice în comuna Tulucești, județul Galați și comuna Sireți, raionul Strășeni" (EMS-ENI 1HARD/3.1/86) s-a înscris într-un efort de dezvoltare accelerată a rețelelor de transport și promovarea relațiilor de bună vecinătate. Implementarea s-a făcut în perioada iulie 2021 - decembrie 2022, conferința de închidere a proiectului fiind marcată marți, 12 decembrie, la Primăria Tulucești, care a fost și lider în derularea acestei investiții.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 3,35 milioane de euro, din care 2,56 milioane de euro fonduri nerambursabile, și s-a adresat deopotrivă comunităților din Tulucești și Sireți, în total fiind aduse la standarde europene 6,44 km de drumuri din cele două localități și au fost completate legăturile cu infrastructura principală de transport transfrontalier.

În cazul comunei Tulucești, au fost modernizate două drumuri, în lungime totală de 3,59 km, care leagă DN 26 și DN 24D, respectiv, DN 24D și DJ 255A.

"Transportul este un factor esențial în dezvoltarea unei localități. Acest proiect reprezintă un pas important în dezvoltarea rețelei rutiere din comuna noastră și a conectivității cu drumul principal către graniță. De asemenea, pe lângă faptul că este facilitată circulația din comuna Tulucești către și dinspre Republica Moldova, aceste drumuri asigură legături suplimentare către o serie de exploatații agricole și agenți economici care operează în zonă, dar și legături mai bune către zonele de interes turistic transfrontalier, precum Pădurea Gârboavele", ne-a explicat Petrică Bratu, primarul comunei Tulucești.

În concluzie, prin acest proiect s-a răspuns nevoilor esențiale ale comunităților locale și s-a contribuit la dezvoltarea infrastructurii de transport conform standardelor naționale și internaționale. Măsurile preventive pentru combaterea degradării mediului în zonele rurale au fost, de asemenea, implementate, fiind asigurate condiții propice pentru creșterea economică și socială în mediul local.

Nu în ultimul rând, finalizarea acestui proiect deschide perspectiva unor noi etape de dezvoltare a relațiilor dintre comunitățile din Tulucești și Sireți, oferind un cadru pentru continuarea colaborării și noi inițiative transfrontaliere.

Citit 8048 ori Ultima modificare Vineri, 15 Decembrie 2023 14:30

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Horatiu
    Joi, 04 Ianuarie 2024 21:05
    89.39.81.***
    Primarul langa padurea Garboavele are si el o Crama de vin cu o capacitate de 400 de tone. Si datorita faptului ca s-ar putea sa se extinda poligonul acaparandu-i podgoriile ce sunt chiar la V de padure s-a gandit el cum sa jongleze cu Fondurile UE sa aduca strugurii mai usor din vecini si Moldova.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.