Centru de colectare a deșeurilor, la Rediu

Centru de colectare a deșeurilor, la Rediu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

S-a semnat, pe 12 iunie, contractul de execuție pentru "Înființare centru de colectare prin aport voluntar în comuna Rediu", proiect cu fonduri europene, obţinute prin Planul Național de Redresare și Rezilință, în valoare de 4,6 milioane de lei (TVA inclus). Contractul prevede ca termen de finalizare data de 30 septembrie a.c.

Practic, pe un teren al Primăriei Rediu, aflat în extravilanul comunei, cu o suprafață de 2.829 metri pătraţi, se va construi o platformă betonată acoperită care va fi dotată cu containere prin care se va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem "din poartă în poartă". Este vorba despre deșeuri casnice, hârtie, metal, lemn, moloz, deșeuri de curte/grădină. Nu vor fi acceptate deșeuri periculoase, precum azbest sau alte materiale din această categorie.

"Cetățenii vor aduce mobilierul sau electrocasnicele vechi pe care le vor depozita în containerul desemnat pentru fiecare tip de deșeu, urmând ca firma care va recicla aceste deșeuri să le ridice ulterior. Pentru moment nu s-a stabilit dacă se va percepe o taxă pentru deșeurile aduse", ne-a declarat primarul comunei, Dorin Buruiană.

Dreptul de utilizare al acestor containere va fi rezervat exclusiv persoanelor fizice cu domiciliul în Rediu şi care dețin contract de salubritate cu plățile la zi.

Citit 1974 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2024 17:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro