Centru nou de colectare a deșeurilor, la Băneasa

Centru nou de colectare a deșeurilor, la Băneasa
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Băneasa a fost turnată fundația stâlpilor copertinei din cadrul proiectului de înființare a unui centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar, finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) cu suma de aproximativ 4,6 milioane de lei.

În cadrul proiectului se vor construi o platformă betonată, o hală pentru containere, o zonă verde cu gazon și plantație de protecție, se vor monta stâlpi de iluminat, vor mai exista o cameră de supraveghere a echipamentelor tehnologice, o cameră frigorifică pentru cadavre de animale mici, un laborator de analize chimice, un cântar auto de mare tonaj, spații administrative, amplasamentul urmând să fie împrejmuit cu un gard din panouri bordurate.

"Prin realizarea acestei investiții dorim selectarea pe categorii a deșeurilor reciclabile și a biodeșeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum deșeuri voluminoase, textile, lemn, anvelope, echipamente electrocasnice și electrice, baterii uzate, deșeuri de grădină sau provenite din construcții şi demolări", ne-a explicat primarul comunei, George Aurelian Gache.

Termenul de finalizare a proiectului este 9 septembrie 2024, până acum fiind pregătită structura pentru acoperirea cu tablă, după ce în prealabil s-au turnat straturi succesive de balast și piatră spartă. Terenul pe care se va construi centrul  de colectare este proprietatea Primăriei Băneasa, fiind situat chiar la intrarea în satul Roşcani. Dotarea centrului cu diversele tipuri de containere şi compactoare necesare va fi asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citit 1796 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:14

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro