PRODUCĂTORII de piersici şi nectarine vor primi AJUTOR FINANCIAR din partea UE

PRODUCĂTORII de piersici şi nectarine vor primi AJUTOR FINANCIAR din partea UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană intervine pe piaţa fructelor şi oferă sprijin financiar producătorilor de piersici şi nectarine afectaţi de supraproducţie. Aceştia vor primi bani dacă îşi oferă gratis produsele sau dacă organizează activităţi de promovare, potrivit ECONOMICA.net.

Comisia Europeană a aprobat un Regulament prin care oferă sprijin financiar producătorilor de piersici şi nectarine din statele membre, ca urmare a supraproducţiei de anul acesta. Este vorba despre măsuri de sprijin excepţionale şi temporare ce se aplică acelor producători sau organizaţii de producători care decid ca până pe 30 septembrie 2014 să retragă produsele de pe piaţă sau să le promoveze pentru a reuşi să le comercializeze mai rapid, a relatat şi recolta.eu. Decizia oficială va fi luată în săptămânile ce urmează, dar va fi aplicată retroactiv din 11 august.

Se acordă asistență financiară din partea Uniunii de până la maximum zece procente din volumul producției comercializate de fiecare organizație de producători.

În cazul producătorilor care nu sunt membri ai unei organizații de producători, aceştia primeasc 50 la sută din sumele

prevăzute în cadrul asistenței financiare existente din partea Uniunii. Totuși, producătorii respectivi ar trebui să

îndeplinească aceleași condiții ca organizațiile de producători sau condiții similare.

Din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), România a avut în 2013 o producţie de 18.424 de tone de piersici şi 703 tone de nectarine. Suprafeţele cultivate au fost de 1.930 de hectare şi, respectiv, 106 hectare. Cei mai mari producători din Uniunea Europeană sunt Italia, Spania şi Grecia.

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.