Preţuieşte sănătatea prietenului necuvântător!

Preţuieşte sănătatea prietenului necuvântător!

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Bun găsit, dragi iubitori de animale! La mulţi ani, alături de prietenul necuvântător cu care sperăm că aţi păşit cu bine în 2019! Pentru ca sănătatea şi comportamentul animalelor de companie să nu vă dea de furcă în 2019, deschidem prima rubrică din acest an cu o serie de sfaturi care să vă ajute să vă îngrijiţi mai bine patrupedul.

Chiar dacă animalul e vioi, mănâncă şi doarme bine, se joacă şi, aparent, e sănătos tun, ţineţi seama că atât cânii, cât mai cu seamă pisicile ştiu să-şi disimuleze eventualele suferinţe fizice. Tocmai de aceea, pentru că e mai uşor să previi decât să tratezi, e bine ca măcar o dată pe an să le faceţi un set de analize recomandate de medicul veterinar. Aşa veţi putea descoperi din vreme slăbiciuni ale organelor interne şi în acest fel se poate preveni îmbolnăvirea gravă a animalului de companie.

Deparazitările regulate interne şi externe, precum şi vaccinarea anuală sunt obligatorii, la propriu. Chiar dacă preţul acestor tratamente antiparazitare poate părea mare, este bine să faceţi acest demers, periodic, la trei luni, pentru că odată animalul îmbolnăvit costurile vor fi mult mai mari. În plus, există riscul ca animalul să rămână cu sechele pe termen lung! În plus, aceste tratamente vă pun la adăpost şi pe dumneavoastră, stăpânul, şi pe membrii familiei, şi în special pe copii! Nu uitaţi nici de vaccinurile anuale obligatorii!

Un stăpân adevărat ştie că iubirea faţă de animalul de companie înseamnă şi responsabilităţi. Iar una dintre ele este de a preveni înmulţirea necontrolată a animalelor fără stăpân! Cu atât mai mult cu cât Primăria municipiului Galaţi subvenţionează integral sterilizarea câinilor de rasă comună şi metişi, ştiind că operaţia este una costisitoare. Din păcate, în cursul anului trecut, prea puţine animale au fost sterilizate graţie acestei facilităţi. În ciuda faptului că legea vă obligă să sterilizaţi patrupedele! Asupra acestui subiect vom reveni şi săptămâna viitoare.

Citit 856 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 17:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro