Ce-i datorăm Eului din viitor

Ce-i datorăm Eului din viitor

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Majoritatea trăim mai mult în viitor decât în prezent. Ne închipuim cum o să fie când lucrurile o să devină mai bune, cum o să ne simțim când nu o să mai fim în situația actuală, cum vor arăta zilele noastre odată ce ne vom găsi perechea și vom întemeia o familie. Dincolo de riscul mare la care ne expunem trăind în viitor, adică deconectarea de la prezent, mai omitem un lucru important: Ce facem concret pentru a ajunge acolo?
În opinia psihologului Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), majoritatea oamenilor visează dar nu schimbă nimic acum - deși realizează că rețeta actuală nu are cum să le aducă rezultatul dorit. "Mulți dintre noi ne imaginăm cu lux de amănunte viitorul. Îl trăim, îl mirosim, îl simțim ca și când ar fi aici și acum. Ne cufundăm într-o întreagă scenarită în jurul viitorului nostru, dar uităm complet de momentul cel mai important: ACUM. Pentru că suntem cu mintea acolo, ratăm unicul moment în care putem cu adevărat să plantăm semințele pentru viitor. Toată treaba aia cu vizualizatul viitorului este nulă fără acțiuni zilnice, susținute, în direcția către care vrem să mergem. Ca să putem deveni varianta noastră de mâine, azi este singurul moment în care putem să facem schimbarea. Nu ieri și cu siguranță nu mai târziu decât ne dorim să avem rezultatele", explică psihologul Andra Tănăsescu.
Totodată, specialistul este de părere că primul lucru important după vizualizarea viitorului ideal este să iei decizia ca de azi să faci ce ține de tine ca să devii ceea ce îți dorești.
"Nimeni nu poate face pașii în locul tău. Toți te pot susține, te pot ajuta pe parcurs, te pot ghida când ai nevoie - însă tu ești singura persoană care controlează cu adevărat rezultatele din viața ta. Și tu, doar tu, poți să faci posibil acel viitor în care te visezi în mod constant. Pune totul pe o listă și vezi care sunt lucrurile pe care poți să începi chiar de azi să le schimbi. Iar din ziua în care vei lua decizia să începi procesul, vei face deja primul pas mai aproape de acel viitor pe care ți-l dorești", conchide psihologul Andra Tănăsescu.

(surse online)

Citit 4605 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.