„Şcoala iubitorilor de animale”. Educație pentru binele animalelor fără stăpân

„Şcoala iubitorilor de animale”. Educație pentru binele animalelor fără stăpân
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! În ediția de astăzi vă vom prezenta rezumatul activităților susținute în orașul nostru, la sfârșitul lunii mai, de echipa Centrului de Educație pentru Bunăstarea Animalelor "Câini pentru Oameni", din cadrul Animal Society.

După ce miercuri, 26 mai, Max și Bumi - cei doi căței de terapie sosiți de la București, dar și patrupezii gălățeni Tazz și Luna, au vizitat sediul Fundației Motivation Romania, a doua zi programul a fost foarte încărcat, dimineața debutând, cum am aflat de la Ana-Maria Dandeș, cu o experiență extrem de plăcută și utilă angajaților unei societăți comerciale din Galați (Tipografia Elco). Aceștia au aflat poveștile de viață ale oaspeților patrupezi, detalii despre proiectele la care participă - fie terapii cu copii cu afecțiuni speciale sau sesiuni de destresare a studenților în perioada examenelor și activități cu vârstnici rezidenți ai centrelor de profil din București. Discuțiile cu specialiștii "Câini pentru Oameni" au tratat diferite aspecte ale situației câinilor cu și fără stăpân: importanța sterilizării, portretul unui proprietar ideal de câine, responsabilități legale și morale. Concluzia comună a fost că situația câinilor fără stăpân de pe străzile orașului trebuie rezolvată într-o manieră umană și durabilă. La prânz, blănoșii terapeuți au vizitat un centru medical din Galați, unde au fost întâmpinați de angajații interesați de interacțiunea cu câinii. Bumi le-a "povestit" lungul drum parcurs din Serbia până în România, în brațele adoptatoarei sale, dar mai ales aventurile sale din sesiunile de terapie la care participă de peste patru ani. Discuții interactive create au lămurit câțiva proprietari de câini în legătură cu obligativitatea vaccinării, microcipării, înregistrării și sterilizării. După-amiaza a reunit câini și oameni într-un cadru excepțional, și anume Grădina Botanică Galați. Cursanți ai Colegiului Economic "Virgil Madgearu" au participat la întâlnirea cu cei patru blănoși, experiența fiind una pozitivă, utilă și mai ales aducătoare de speranță, așa cum ne-a declarat profesorul însoțitor, Camelia Tănase: "Orice câine merită un om, o familie și stă în puterea noastră să protejăm și să oferim o viață mai bună prietenilor cei mai buni ai omului. Și orice om merită un câine, merită o bucurie".

Prima serie a activităților asistate de animale s-a încheiat cu cea găzduită de Primăria Municipiului Galați, unde primarul Ionuț Pucheanu și angajați din Primărie au interacționat cu Max, Bumi, Tazz și Luna, ascultându-le poveștile impresionante. Totodată, a salutat acest tip de activități, afirmând că "dragostea pentru animale trebuie educată din fragedă pruncie, fiind un aspect care ține de respect reciproc". Reamintim faptul că proiectul-pilot debutat în 2019 este desfășurat în colaborare cu Primăria Galați, iar în campaniile de sterilizare gratuită organizate în orașul nostru până în prezent, echipa Animal Society a castrat peste 2.000 de câini de rasă comună, cu și fără stăpân.

La sfârșitul proiectului, în octombrie 2021, Animal Society va desfășura un sondaj de opinie în Galați, care să ajute la măsurarea impactului activităților organizate, referitor la schimbarea atitudinii oamenilor față de câinii fără stăpân și, totodată, la responsabilizarea stăpânilor de câini. Până atunci însă, urmează alte activități în această vară.

Citit 1509 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iunie 2021 03:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.