Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani

Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun regăsit, dragi iubitori de animale! Cu sprijinul Anamariei Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați, vă propunem pentru astăzi un subiect extrem de util, și anume cum primim, tratăm sau răsfățăm un câine - nou (sau nu) membru al familiei.

Zgarda (sau hamul), lesa, punguțele pentru strânsul dejecțiilor, reprezintă echipamentul de bază al oricărui câine cu stăpân responsabil. Toate acestea trebuie să fie la îndemâna proprietarului încă din prima zi a câinelui în sânul familiei, orice amânare de achiziționare, folosire a lesei, spre exemplu, însemnând un risc major în ceea ce privește siguranța și viața câinelui, atunci când este scos la plimbare. Pentru casă, câinele are nevoie, pe lângă bolurile necesare pentru apă și mâncare, de un spațiu personal și de un pat, o pernă confortabilă. Pe lângă acestea, câinele are nevoie de comunicare, socializare și atenție.

"Se întâmplă deseori ca stăpânii să aibă tendința de a compensa lipsa timpului petrecut cu câinele prin cumpărarea de diverse accesorii, jucării, articole de îmbrăcăminte, lucruri inutile sau prea puțin generatoare de calitate a vieții câinelui. Un câine poate avea la dispoziție felurite jucării, dar dacă este ignorat sau prea puțin socializat, va alege să se joace sau chiar să distrugă papucii de casă ai stăpânului, încercând astfel să stabilească o conexiune cu acesta, să transmită mesaje", atrage atenţia Anamaria Dandeş.

Mingile de tenis sau oasele de cauciuc pot fi obiecte extrem de folositoare în timpul plimbării câinelui - acestea fiind modalități de stimulare a activității fizice, consum de energie și satisfacere a nevoilor câinilor. Și pentru interior câinele are nevoie de stimulare mentală, iar aici recomandarea este ca parte din porția de mâncare zilnică (nu adițional acesteia) să fie plasată într-un dispozitiv care să permită eliberarea etapizată a acesteia, în funcție de modul în care câinele înțelege să miște dispozitivul și să obțină boabele mult dorite: "În lipsa unui astfel de obiect, stăpânul poate improviza - un bidon de plastic cu câteva găuri în el, de dimensiunea boabelor pe care câinele le consumă, în care să fie plasate o cantitate mică de boabe. Punem dopul și distracția începe! Câinele îmbină joaca şi plăcerea unei gustări, pe care trebuie să o obțină prin mișcări calculate și instinct", spune Anamaria Dandeş.

Îmbrăcămintea specială pentru câini reprezintă un alt subiect controversat, despre care vom vorbi săptămâna viitoare: Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani (II)

Citit 2008 ori Ultima modificare Vineri, 03 Decembrie 2021 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.