Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani (II)

Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani (II)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun regăsit, dragi iubitori de animale! Cu sprijinul Anamariei Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia "Animal Society", în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați, continuăm tema începută săptămâna trecută: cum primim, tratăm sau răsfățăm un câine - nou (sau nu) membru al familiei. Cum să vă răsfăţaţi căţelul fără a face risipă de bani (I)

Şi asta pentru că, se întâmplă adesea ca stăpânii să aibă tendința de a compensa lipsa timpului petrecut cu câinele prin cumpărarea de diverse accesorii, jucării, articole de îmbrăcăminte, lucruri inutile sau prea puțin generatoare de calitate a vieții câinelui. Iar îmbrăcămintea specială pentru câini reprezintă un alt subiect controversat. Piața de profil oferă produse cât mai colorate, complicate, fistichii şi diversificate - pulovere pe gât tricotate, gecuțe din material bluejeans, veste de ploaie, veste anti-vânt, ghetuțe, șepcuțe, papioane, geci îmblănite și chiar costume de baie, toate gândite pentru câini - pe etichetă, dar de fapt mai puțin utile acestora și mai mult satisfăcătoare pentru stăpâni.

"Îmi aduc aminte cum primului meu câine, cu mulţi, mulţi ani în urmă, i-am cumpărat geacă de fâș de iarnă, șapcă și totoșei; a fost o cheltuială destul de consistentă și asumată, dar absolut inutilă. Cred că am îmbrăcat câinele de maximum trei ori cu geaca respectivă, iar celelalte accesorii au rămas într-un sertar, nefolosite", ne-a mărturisit Anamaria Dandeş.

În anotimpul rece însă, pentru câinii de talie mică sau cei cu blană foarte scurtă, precum şi pentru câini seniori cu probleme de sănătate, articolele vestimentare sunt într-adevăr folositoare pentru plimbările în aer liber. Stăpânii trebuie să cântărească diversele nevoi ale câinelui și să acționeze în consecință, subliniază Anamaria Dandeş. Deja suntem în decembrie, tradițional intitulată luna cadourilor. Magazinele abundă de oferte - retailerii de haine de pe piaţă au linii de produse fashion destinate câinilor. Sfatul general este următorul: "Fiți cumpătați și analizați ce îi aduce fericire câinelui dvs: faceți-i cadou un control medical, un set de analize, căutați un sortiment de mâncare mai sănătoasă, petreceți mai mult timp cu el! Acestea sunt adevăratele bucurii, care își dovedesc valoarea în timp și vă definesc ca stăpân ideal, responsabil, al unui câine", spune Anamaria Dandeş.

Citit 1523 ori Ultima modificare Vineri, 03 Decembrie 2021 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.