Care este diferența de ani ideală între parteneri, pentru o relație de lungă durată

Care este diferența de ani ideală între parteneri, pentru o relație de lungă durată
Cu cât diferența de vârstă dintre cei doi parteneri este mai mare, cu atât crește și riscul de divorț
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Diferenţa de vârstă dintre partenerii de cuplu poate influenţa într-un mod definitoriu relaţia, atunci când vine vorba despre căsătorie. Cercetătorii par să fi ajuns la un consens în această privință şi spun care sunt etapele care asigură longevitate mariajului.

Andrew Francis şi Hugo Mialon, ambii profesori în cadrul Departamentului de Economie de la Universitatea Emory din Atlanta, Statele Unite ale Americii, au studiat 3.000 de persoane, pentru a afla cum este influenţată relaţia de cuplu de diferenţa de vârstă dintre parteneri, scrie cotidianul britanic "The Independent". Rezultatele au arătat că diferenţele mari de vârstă între cei doi parteneri aveau deseori cele mai mari rate de divorţ.

Cuplurile formate din parteneri care aveau o diferenţă de vârstă de zece ani au înregistrat o rată de divorţ de 39 la sută, în timp ce partenerii cu o diferenţă de 20 de ani sau mai mare aveau 95 la sută risc de separare. Mai mult, chiar şi o diferenţă de vârstă de doar cinci ani creşte riscul de divorţ cu 18 procente.

Diferenţa de vârstă ideală este de un an

O diferenţă de vârstă de 12 luni a înregistrat un pericol de doar trei la sută ca relaţia să se încheie cu un divorţ. Nu există niciun indiciu ştiinţific în ceea ce priveşte motivul pentru care se întâmplă acest lucru, dar sunt mai mulţi factori în joc. De exemplu, apetitul sexual al bărbaţilor se diminuează pe măsură ce se apropie de vârsta medie, în timp ce în rândul femeilor creşte pe măsură ce se apropie de această etapă a vieţii lor.

Acest lucru ar duce în mod evident la probleme în dormitor. Însă, conform studiilor, existenţa copiilor poate amâna un divorţ, această decizie ducând la şi mai multe tensiuni între parteneri. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că, pentru un cuplu care trece de primii doi ani de căsnicie, rata apariţiei unui divorţ este de 43 la sută. A doua etapă este după zece ani, partenerii crescându-şi şansele către un mariaj reuşit cu 94 la sută, dacă au reuşit să ajungă la acest prag.

Totuşi, oamenii de ştiinţă cad de acord asupra faptului că motivele care pot duce la destrămarea unei relaţii sunt mult mai variate. Astfel, făcând abstracţie de diferenţa de vârstă dintre parteneri, mai importantă este compatibilitatea dintre cei doi. Este drept, atunci când diferenţa de vârstă este prea mare, şi mentalităţile şi aşteptările pe care fiecare partener le are de la viaţă pot fi semnificativ diferite.

Citit 5344 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.