Alimente pe care trebuie să le eviți dacă suferi de hiperaciditate

Alimente pe care trebuie să le eviți dacă suferi de hiperaciditate
Hiperaciditatea gastrică poate provoca dureri în zona pieptului, atunci când excesul de acid din stomac trece în esofag
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Hiperaciditatea gastrică este o problemă destul de frecvent întâlnită astăzi, cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidităţii este alimentaţia neadecvată. Mâncarea de tip fast-food, dulciurile şi băuturile carbogazoase contribuie la creşterea nivelului de aciditate din stomac, ceea ce cauzează această condiție medicală supărătoare.

Iată care sunt produsele la care trebuie să renunţi dacă suferi de această problemă. Alimentele procesate, cum sunt chipsurile, cerealele, covrigeii, deoarece conţin o cantitate mare de sare sau de zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentaţie care cuprinde o cantitate mare de sodiu se pot confrunta des cu hiperaciditatea gastrică. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt şi alimentele prăjite.

Alcoolul

Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul şi vinul pot provoca creşterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunţă să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenţie reacţiilor pe care le are organismul.

Laptele

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi şi multe dintre ele pot provoca hiperaciditate. Însă, nu toţi oamenii au aceste efecte negative după ce beau lapte sau mănâncă brânză ori iaurt. Cu toate acestea, dacă tu simţi că ceva nu este în regulă după ce le consumi, renunţă la ele pentru o perioadă.

Ouăle

Ouăle sunt sănătoase, însă, dacă suferi de reflux gastroesofagian, trebuie să le eviţi. Ouăle sunt bogate în grăsimi, lucru care poate provoca creşterea nivelului de acid în stomac.

Cafeaua

O ceaşcă de cafea pe zi este suficientă, dar pentru persoanele care beau mai multe ceşti de cafea pe zi plus alte băuturi care conţin cofeină riscul de a suferi de hiperaciditate este foarte mare. Oamenii care deja suferă de reflux gastroesofagian vor tinde să-şi agraveze starea dacă beau mai multe astfel de produse. Când se bea cafea imediat după masă, atunci apare aciditatea severă. Este recomandat să optezi pentru ceai de muşeţel sau ceai verde, pentru a preveni afecţiunea.

Citit 3813 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.