Fructul care te poate ajuta să slăbești

Fructul care te poate ajuta să slăbești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă vrei să slăbești și să renunți la unt sau la margarină, există un fruct care îți poate veni în ajutor în aceste demersuri. Vorbim despre avocado, care are mai puțin colesterol decât untul și conține acizi grași benefici, vitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu și sodiu.

Pune pulpa unui avocado copt în blender și fă o pastă moale. Întinde-l pe pâine prăjită și presară ardei iute sau orice altă mirodenie preferată ai. Acest fruct minune este deseori numit cel mai sănătos aliment, datorită valorii sale nutriţionale impresionante, potrivit clicksanatate.ro.

Un avocado conţine mai mult potasiu decât o banană. De asemenea, conţine acid folic, compus recomandat persoanelor care suferă de boli de inimă. Vitamina E şi grăsimile mononesaturate sunt, de asemenea, bune pentru inimă. Acidul folic este esenţial pentru prevenirea defectelor din naştere, cum ar fi defectul de tub neural.

Bogat în beta-sitosterol, avocadoul reduce colesterolul rău cu 22 la sută şi îl ridică pe cel bun cu aproximativ zece la sută. De asemenea, reduce și trigliceridele din sânge.

Avocadoul este bogat în fibre şi te ajută să te simţi sătul mai mult timp, ajutând astfel la slăbit.

Ce vitamine și minerale conţine acest fruct: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 și B9, vitamina C, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Citit 2428 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.