Empatie pentru necuvântătoare, prin pictură murală

Empatie pentru necuvântătoare, prin pictură murală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! În rubrica de astăzi vă lansăm o invitație la implicare. Implicarea în realizarea unui nou proiect de artă urbană, cu mesaje pozitive pentru oameni și animale. Unul similar lucrării realizate de artistul gălățean Cristi Corolenco, pe laterala blocului J5 din Micro 20, unde protagonistă este Luna, cățelușa ambasador pentru Animal Society, care, alături de fetița Didi, colorează zona, îndemnându-i pe gălățeni la adopția din adăposturi sau direct din stradă.

O parte a proiectului pe care Animal Society îl desfășoară din 2019 în Galați o reprezintă realizarea unor lucrări de înfrumusețare stradală, picturi murale care să transmită mesaje pozitive despre oameni și animale, deopotrivă. O primă lucrare a fost realizată în toamna anului trecut, pe laterala unui bloc din cartierul Micro 20. Artistul care s-a implicat în proiect este gălățeanul Cristi Corolenco, el însuși iubitor și proprietar de animale: "Ideea lucrării a fost de a-i îndemna pe oameni la empatie, adopție din adăposturi sau direct din stradă. Sper ca lucrarea să atingă cât mai multe minți și inimi, pe o perioadă lungă de timp".

Din start, planurile au fost de a realiza mai mult de o lucrare, iar de curând grupul de acțiune locală "Oameni de bine pentru oameni și animale" a lansat, în online, un anunț de "recrutare" de noi amplasamente, clădiri, laterale, fațade de blocuri, pe care să fie efectuate astfel de picturi: "Ești din Galați și dorești înfrumusețarea locului unde trăiești sau muncești? Recrutăm doritori (locații) pentru cel de-al doilea proiect de pictură stradală, cu mesaje pozitive pentru oameni și animale. Așadar, întrebați-vă familia, vecinii, colegii și dați-ne un semn. Imaginea și textul vor fi decise împreună, iar realizarea lucrării va aduce zâmbete și va schimba, sperăm noi, destine".

În urma apelului postat și pe pagina "Help Lăbuș", partener important în proiect, au fost primite numeroase oferte de a participa la realizarea picturilor.

"Absolvenți ai Liceului «Dimitrie Cuclin», studenți la Arte, pictori amatori m-au sunat interesați de a contribui la transmiterea mesajelor proiectului. A fost o avalanșă de bine pe care l-am simțit, concluzia fiind că suntem mult mai mulți care empatizăm cu animalele de pe străzi, dorim un oraș curat, un mediu civilizat, prietenos cu animalele, iar toate aceste obiective pot fi atinse doar printr-un efort comun al societății civile. Îi așteptăm și ăi îndemnăm pe gălățeni să ne propună variante, precizând totodată faptul că materialele necesare sunt asigurate de asociația Animal Society", ne-a transmis Anamaria Dandeș, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați.

Citit 1711 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.