Cinci căței în căutare de stăpân, vedetele meciului Oțelul - FCSB

Cinci căței în căutare de stăpân, vedetele meciului Oțelul - FCSB
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Din moment ce v-am anunțat că, la meciul dintre Oțelul - FCSB, jucătorii ambelor echipe vor intra pe teren cu cinci câini care provin din adăpostul "Ajutați-l pe Lăbuș", era firesc să vă informăm și ce anume s-a petrecut la Stadionul "Oțelul", sâmbătă, de la ora 20,00. Evenimentul a făcut parte din campania "Umple golul din viața ta!", derulată de Liga Profesionistă de Fotbal, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov.

Ei bine, aflați că Nero, Terry, Pișcot, Dolly și Rica, purtați în brațe de fotbaliștii ambelor echipe, au avut șansa să fie vedete pe un stadion cu aproximativ 13.000 de oameni. Înainte de începerea meciului, cățeii au fost întâmpinați de managerii celor două cluburi, MM Stoica și Marian Brăilescu, iar aceștia s-au declarat în favoarea sprijinirii campaniilor de adopție a animalelor fără stăpân.

"A fost o atmosferă de sărbătoare, de neuitat, iar mesajul privind adopţia câinilor din adăposturi sperăm să fi ajuns la sufletul tuturor celor ce iubesc fotbalul. Micuții «au închinat steagul» după prima repriză, epuizați fiind de mângâierile fotbaliștilor mari și mici", a povestit, într-o postare pe Facebook, Asociația "Ajutați-l pe Lăbuș".

"Chiar dacă seara meciului și a «ieșirii în lume» nu a însemnat pentru cei cinci căței de la «Lăbuș» schimbarea destinului, prin adopție, suntem convinși că astfel de activități, susținute de organizații cu notorietate, din domenii diverse, vor contribui la schimbarea opticii și atitudinii gălățenilor față de câinii fără stăpân, fie ei din adăposturi sau de pe stradă. Aceștia nu aleg să se nască și să trăiască ai nimănui, sunt un produs al lipsei de implicare și responsabilitate a oamenilor și este doar în puterea noastră, ca membri ai unei societăți ce se dorește civilizată, să schimbăm atât viața necuvântătoarelor, cât și peisajul urban", ne-a declarat Anamaria Dandeș, voluntar "Ajutați-l pe Lăbuș" şi coordonator al grupului local "Oameni de bine pentru oameni și animale".

Trebuie spus că, în București, campania se desfășoară deja de luni bune, promovând adopția câinilor din adăposturi, cu implicarea Asociației "Animal Society" și a celor de la Adăpostul "Speranța" din Capitală. "Ajutați-l pe Lăbuș" devine astfel cel de-al doilea adăpost privat care s-a alăturat acestei campanii.

Citit 3739 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.