Cum să vă protejați prietenii necuvântători de caniculă

Cum să vă protejați prietenii necuvântători de caniculă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Și astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi privind modul în care vă puteți proteja animalele de companie de arșiță. Mai ales că, potrivit avertizării meteorologice, începând de astăzi suntem sub Cod galben de caniculă. De ajutor ne-a fost, ca de obicei, Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați.

După cum ne-a mărturisit, a fost plăcut surprinsă când a descoperit, în online, mesajul primarului Londrei, Sadiq Khan, legat de pericolul pe care canicula îl reprezintă pentru patrupede: „Marea Britanie se confruntă, în ultima săptămână, cu temperaturi record, peste 39 grade, situație care nu a mai fost înregistrată de zeci de ani; ca detaliu, zborurile de pe două aeroporturi din Londra au fost anulate, întrucât pistele de aterizare s-au topit din cauza căldurii. Primar de peste șase ani al unui oraș cu 8,5 milioane de locuitori, Sadiq Khan îndeamnă la prevenție, direcționând proprietarii să se informeze de la asociații din domeniul protecției animalelor”, spune Anamaria Dandeș.

Iată cele mai importante informații privind modurile în care vă puteți proteja prietenii necuvântători:

- nu lăsați niciodată animalele în interiorul autoturismului, chiar dacă preconizați că va fi "doar pentru câteva minute";

- în cazul în care câinele dumneavoastră își duce traiul în afara casei, asigurați-vă că are parte de o zonă cu umbră și nu stă direct în bătaia soarelui;

- puneți-i la dispoziție apă proaspătă, în recipiente curate și schimbați-o de mai multe ori pe zi;

- puteți adăuga cuburi de gheață în bolurile de apă ale animalelor;

- în magazinele de profil se găsesc variante de prosoape sau covorașe de răcire, cu rată mare de succes printre utilizatori. Puteți încerca și această variantă, în cazul în care sunteți plecat mult timp de acasă, și nu puteți verifica starea animalelor de companie.

Spre deosebire de câini, pisicile sunt destul de mofturoase în ceea ce privește apa, și predispuse unor afecțiuni urologice sau renale. Iar în această perioadă este foarte important să bea apă.

„Personal, pentru a le ajuta să se hidrateze suficient, am mai mult decât un bol de apă în casă. Pisicile, în special, sunt atrase de diversitate, sunt curioase și exploratoare din fire. Pentru ele, am boluri de apă în fiecare cameră și pe holul casei. Țin minte că imediat după instalarea bolurilor le-am urmărit îndeaproape și am constatat că nu ratau niciun bol, atrase fiind de nou”, spune Anamaria Dandeș.

Animalele străzii sunt într-un pericol enorm în aceasta perioadă. „Hidratarea este esențială pentru viață: asigurați-vă că pisicuțele sau câinii din zona unde munciți sau locuiți au apă la dispoziție. Schimbați apa din recipiente, aceasta poate ajuta și păsările afectate de caniculă.

Rememorați situațiile și imaginile din concediile pe care le-ați petrecut în țări mai dezvoltate decât România, unde sigur ați descoperit, în zone-cheie, frecventate de turiști, boluri de apă destinate animalelor, fie ele cu stăpân sau ale străzii. Putem aduce aici, la noi, acasă, civilizația și empatia față de orice formă de viață”, îndeamnă Anamaria Dandeș.

Citit 2970 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.