Îngrijirea părului cu ajutorul uleiului de rozmarin

Îngrijirea părului cu ajutorul uleiului de rozmarin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu siguranţă ai auzit despre proprietăţile miraculoase ale rozmarinului. În special, uleiul esenţial de rozmarin are un efect benefic asupra podoabei capilare, promovând creșterea firelor de păr. Pe lângă stimularea creșterii părului, uleiul esenţial de rozmarin este folosit pentru a preveni albirea prematură a firelor de păr. De asemenea, elimină mătreaţa și vindecă scalpul uscat. Iată câteva modalităţi de a utiliza uleiul esenţial de rozmarin ca tratament de reparare și îngroșare a părului.

Metoda 1: amestecă aproximativ 5 picături de ulei esenţial de rozmarin cu o linguriţă de ulei de jojoba sau ulei de cocos. Aplică amestecul pe scalpul umed cu mișcări circulare. Poţi face aste după duș. Nu este necesar să-ţi clătești părul după aplicarea uleiului.

Metoda 2: amestecă ulei esenţial de rozmarin cu șampon. Ai grijă să nu adaugi prea mult ulei. Pune aproximativ cinci picături de ulei de rozmarin la 30 grame de șampon. După aceea, utilizează șamponul ca de obicei. De asemenea, poţi adăuga 2-3 picături de ulei de rozmarin și în balsamul de păr.

Evită să introduci uleiuri esenţiale în ochi. În caz de contact, clătește ochii rapid cu apă rece. De asemenea, ai grijă să nu pui prea mult ulei pe scalp. Se știe că uleiul esenţial de rozmarin irită pielea. Acest lucru poate provoca disconfort, dar nu prezintă un risc pentru sănătate. Pentru a evita iritarea pielii, înainte de aplicare, diluează uleiul de rozmarin cu ulei de cocos.

Citit 7563 ori Ultima modificare Duminică, 16 Aprilie 2023 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.