Rooibos, multiple calități într-o ceașcă de ceai

Rooibos, multiple calități într-o ceașcă de ceai
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ceaiul Rooibos este un ceai cu multiple calități, mai ales pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, curățarea venelor

Se prepară ca un ceai negru. Ceaiul rooibos are o culoare roz, gust bun şi îl putem îmbunătăți, îi putem adăuga un pic de lapte, miere sau zahăr. Se beau cel mult două căni pe zi, cam o perioadă de trei luni de zile.

În același timp, dacă urmați un anumit tratament, consultați medicul înainte de a consuma acest ceai!

Ceaiul Rooibos se remarcă și prin alte calități. Printre altele este un bun antioxidant, protejează celulele de radicalii liberi și reduce inflamația, iar acest lucru se datorează quercitinei, care este prezentă și în acest ceai. Quercitina a fost folosită de-a lungul timpului în tratamentul bolilor de inimă, a aterosclerozei, colesterolului mărit, în circulația sanguină, diabet, cataractă, ulcer, astm și infecții virale.

Pe lângă quercitină, acest ceai mai conține chrysoeril, un flavonoid care ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația. De asemenea, arată studiile, ceaiul Rooibos ajută la reglarea hormonilor secretați de glanda suprarenală.

Direct legat de beneficiile acestui ceai asupra inimii, are efect și în privința controlului glicemiei, deci al diabetului. Testat pentru diabet, ceaiul Rooibos a arătat potențial terapeutic semnificativ, atât pentru prevenția diabetului, cât și pentru efectele sale asupra bolii deja în desfășurare.

Nu în ultimul rând, obiceiul de a consuma ceai Rooibos ajută la menținerea unei digestii optime, mai ales în cazul celor care suferă de dureri abdominale sau diaree.

Citit 2243 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iunie 2023 08:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.