Alimente care pot preveni încărunțirea prematură

Alimente care pot preveni încărunțirea prematură
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nutriția poate juca un rol important în albirea prematură a părului. Există nutrienți importanți de care avem nevoie pentru a preveni îmbătrânirea părului, ca parte a unui stil de viață sănătos

"Încărunțirea prematură a părului este în creștere. În timp ce stresul și stilul de viață sunt factori principali, dieta și alimentația joacă, de asemenea, un rol major. Apariția fast-food-ului și a meselor instant ne lasă mesele fără nutrienți esențiali" spune nutriționistul Nmami Agarwal.

Spanac, năut, portocale. Acidul folic poate ajuta la furnizarea alimentației potrivite pentru dieta dumneavoastră. Legume cu frunze închise la culoare, cum ar fi spanacul, frunze de schinduf, verdeață de muștar, frunze de methi, cholai, linte, năut, fasole, mazăre, fructe precum portocale, grepfrut, lămâie și lime, nuci și semințe precum migdale, arahide, semințe de floarea-soarelui și dovleac sunt toate bogate în acid folic.

Produse lactate, gălbenuș de ou. Alimentele bogate în B12, cum ar fi gălbenușul de ou, produsele lactate, ciupercile shiitake sunt toate benefice pentru sănătatea părului și pot opri albirea.

Alimente bogate în zinc. Semințele precum dovleacul, floarea-soarelui, pepenele verde, fructele uscate precum fisticul, migdalele, semințele de susan negru sunt toate depozite de zinc și vă pot ajuta.

Alimente bogate în cupru. Crustaceele și peștele de apă dulce, semințele de susan, nucile de caju și migdalele, carnea roșie slabă, grâul integral și cerealele sunt, de asemenea, recomandate celor care încearcă diferite trucuri pentru a opri încărunțirea părului.

În afară de aceste alimente, trebuie să luăm în considerare și alți factori ai stilului de viață, cum ar fi stresul ridicat, obezitatea, bolile tiroidiene și, de asemenea, factori genetici. Găsirea unor modalități de a învinge stresul poate ajuta la oprirea albirii premature a părului.

Citit 5987 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2023 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.