Nu mai dormiți cu televizorul deschis!

Nu mai dormiți cu televizorul deschis!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Există mai multe motive pentru care nu este recomandat să dormiți cu televizorul deschis, chiar şi dacă acesta e din cea mai nouă generaţie, cu protecţie împotriva luminii albastre. Un TV aprins în dormitor vă va face numai probleme, potrivit Sleep Advisor.

Somn de proastă calitate - Lumina emisă de televizor poate afecta calitatea somnului. Corpul nostru este programat să doarmă în întuneric, iar expunerea la lumina puternică, în special la lumina albastră emisă de ecranele electronice, poate inhiba producerea melatoninei, hormonul responsabil pentru somn.

Tulburări de somn - Somnul cu televizorul aprins poate contribui la dezvoltarea tulburărilor de somn, cum ar fi insomnie sau treziri nocturne repetate, ceea ce vă va face să fiți buimac a doua zi dimineaţă.

Distragere și stimulare mentală - Televizorul poate fi o sursă de stimulare mentală. Aceasta poate face mai dificile relaxarea și trecerea într-o stare de somn profund.

Dependența de televizor - Dacă obișnuiți să dormiți cu televizorul aprins, puteți dezvolta o obișnuință nesănătoasă și să deveniți dependent de televizor în loc de "pastila de somn".

Supraîncălzire și siguranță - Un televizor aprins pe timpul nopții poate duce la supraîncălzirea acestuia, dar şi a camerei și poate prezenta riscuri de siguranță.

Pentru a avea parte de un somn odihnitor și sănătos, se recomandă să închideți televizorul sau alte dispozitive cu ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare. În loc de televizor, puteți încerca să citiți o carte, să meditați sau să faceți alte activități care să vă relaxeze și să vă pregătească pentru somn.

Citit 5812 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 11:28

1 comentariu

  • postat de Programați ca TV-ul să se închidă la 2 ore.
    Sâmbătă, 19 August 2023 14:31
    109.166.129.***
    Televizoarele mai noi pot fi programate cu ajutorul telecomenzi să se închidă în maximum 2 ore, dacă nu mai umbli la telecomandă, pentru a schimba programul vizionat, volum etc.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.