O lingură de miere te scapă de nopțile nedormite

O lingură de miere te scapă de nopțile nedormite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O lingură de miere înainte de a merge la culcare poate îmbunătăţi considerabil starea de sănătate, potrivit unui studiu realizat în Spania. Printre altele, participanţii la experiment au scăpat de insomnie, iar tensiunea arterială s-a îmbunătăţit.

Mierea este cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare încă din cele mai vechi timpuri. Este adesea administrată pentru răceli, dureri de inimă, probleme digestive şi întărirea sistemului imunitar. Cercetătorii au efectuat experimente cu un grup de voluntari care se trezeau adesea noaptea şi se plângeau de insomnii. Timp de trei luni, 700 de persoane au luat o lingură de miere noaptea. Când experimentul s-a terminat, 650 dintre ei au declarat că somnul lor s-a îmbunătăţit, potrivit dariknews.bg. Restul de cincizeci de persoane au abandonat administrarea mierii în timpul studiului, de teamă că vor acumula kilograme în plus.

Capacitatea mierii de a îmbunătăţi somnul se explică prin faptul că oamenii se trezesc adesea în miezul nopţii din cauza deficienţei de glicogen, o polizaharidă care ajută organismul să elimine hormonii stresului - adrenalina şi cortizolul. În acelaşi timp, mierea conţine suficient glicogen pentru a compensa deficienţa sa şi pentru a îmbunătăţi somnul.

Mierea conține și antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cronice. Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene datorită conținutului său de peroxid de hidrogen și alte substanțe chimice naturale, ceea ce o face utilă în tratarea unor afecțiuni ale gâtului și a rănilor minore.

Citit 1281 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 01:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.