Noroc și sănătate în bucate

Noroc și sănătate în bucate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Anul viitor vei avea noroc și sănătatea va fi la cote maxime, dacă inclusiv în noaptea de Anul Nou vei ține cont de tradiții, dar și de... regulile de nutriție.

Mănâncă cereale dacă vrei să trăieşti mult - În noaptea de Revelion, masa festivă trebuie să cuprindă şi ceva cereale, cum ar fi tăiţeii, macaroanele, orezul, orzul, pentru că acestea sunt surse bogate în fibre. În cultura asiatică, cerealele simbolizează și o viaţa lungă, mai ales dacă alegi să consumi tăiţei cât mai lungi.

Pune peşte pe masă, pentru abundenţă - „Nicio masă fără peşte“ este o zicală valabilă şi pentru masa de Revelion. Peștele simbolizează abundenţa, dar are un profil lipidic și mult mai sănătos decât produsele ”grele” din carne de porc.

Rodiile pe masa de Revelion aduc noroc - Acest obicei provine din Turcia, unde se crede că rodia consumată în noaptea dintre ani îţi asigură o doză consistentă de noroc pentru tot anul următor. Cultura turcă „vede“ în rodie şi în culoarea acestui fruct inima unui om sănătos. Perfect adevărat!

Fructele rotunde simbolizează prosperitatea - Le mănânci sau nu, e bine să ai pe masă fructe rotunde. Citrice, mere, rodii, orice fruct cu forma rotundă are un loc de cinste la masa de Revelion. Acestea menţin sănătatea, îmbunătăţesc vitalitatea şi atrag ca un magnet prosperitatea.

Legumele verzi aduc bani - Neapărat, pune pe masa de Revelion şi legume verzi, pentru că această culoare simbolizează banii. Ca să ai spor la bani şi sănătate în acelaşi timp alege să faci garnituri de salate cu ceapă verde, cu foi de salată, spanac, castraveţi, pentru o masă mai ușoară. Verzi să fie.

Boabe de struguri, pentru 12 luni cu belşug - În noaptea dintre ani savurează nu mai puţin de douăsprezece boabe de strugure, ca să ai noroc tot anul viitor. Strugurii aduc noroc şi se spune că dacă îi mănânci chiar la miezul nopţii, vei avea în toate lunile anului următor belşug şi sănătate. Cu siguranță, prezența flavonoidelor și a resveratrolului nu poate fi decât benefică.

Citit 1435 ori Ultima modificare Duminică, 31 Decembrie 2023 06:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.