Companioni exotici care pot sta în apartament

Companioni exotici care pot sta în apartament
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă locuința dumneavoastră este, așa cum e cazul pentru cei mai mulți dintre noi, un apartament de bloc, iar un câine sau o pisică nu se potrivesc stilului dumneavoastră de viață, puteți opta pentru un animal de companie exotic, de mici dimensiuni.

Iepuri

Există, potrivit 4animale.ro, foarte multe rase de iepuri care pot fi animale de companie. Iepurii sunt animale afectuoase, curate, liniștite, care pot fi și educate să își facă nevoile într-un singur loc. Au nevoie și de mișcare, dar țineți cont că vor să roadă și să sape.

Dihori

Sunt animale foarte jucăușe, se joacă și între ei, și cu omul. Au nevoie de o cușcă de dimensiuni cât mai mari. Dihorii sunt animale nocturne, deci dorm aproape toată ziua. Le place să se ascundă și să facă tot felul de pozne. Asigurați-vă că spațiile din case sunt sigure pentru dihori și pentru felul lor de a se "distra": de exemplu, într-o zi l-ați putea găsi ascuns în cuptor sau în mașina de spălat.

Șoareci și șobolani

Șobolanii și șoarecii sunt animale tăcute, prietenoase și inteligente. Dimensiunile lor mici și relativa ușurință cu care sunt îngrijiți îi fac animale de companie perfecte pentru casele mici. Sunt ușor de îmblânzit și le place sa interacționeze cu stăpânul. Ei vor dormi aproape tot timpul cât stăpânul nu e acasă. Deși sperioși din fire, șoarecii pot fi îmblânziți dacă îi hrănim des din mână.

Hamsteri și porcușori de Guineea

Hamsterii nu au nevoie de spațiu și/sau cușcă de dimensiuni mari sau amenajate complicat. Sunt animale tăcute, curate, care nu năpârlesc, ușor de îmblânzit, potrivite pentru persoanele alergice.

Porcușorii de Guineea scot un sunet specific, dar nu atât de intens încât să deranjeze vecinii. Cușca lor nu trebuie să fie foarte mare, nu se cațără. Porcușorii trebuie ținuți și în afara cuștii, să se joace și să socializeze. Asigurați-vă că nu au acces la cabluri sau la obiecte de lemn pe care să le roadă.

Reptile

Șopârlele sau șerpii mici sunt potrivite în case mici, fiind relativ ușor de îngrijit, fără să necesite spații mari, nu fac zgomot și, deși nu sunt sociabile, sunt interesant de privit. Puteți alege șopârlele Gecko leopard, Gecko de casă, dragonul bărbos, șarpele de porumb, șarpele de lapte, șarpele regal sau pitonul-bilă.

Tarantule

Dacă vă plac păianjenii, tarantulele (Brachypelma albopilosum fiind specia recomandată pentru începători) sunt animalele de companie potrivite. Nu au nevoie de spații mari, sunt ușor de îngrijit, nu sunt afectate în niciun fel de lipsa stăpânului, pentru că nu au nevoie de afecțiune și cel mai bine este să nu fie manipulate.

Chinchilla

Chinchillele sunt rozătoare jucăușe, curate și care miros discret. Sunt animale nocturne și, pentru că dorm aproape toată ziua, nu vor simţi lipsa stăpânului. Dacă sunt manipulate cu delicatețe de la vârste fragede, se vor lega afectuos de stăpân.

Citit 1905 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.