Intervențiile dietetice și modificările stilului de viață sunt soluții mai atrăgătoare decât terapia medicamentoasă, pentru a reduce incidența pe termen lung a bolilor cardiovasculare. O dietă sănătoasă și echilibrată ar putea avea simultan efecte pozitive asupra obezității și diabetului de tip II. Multe dintre modelele dietetice propuse de nutriționiști propun intervenții ce presupun mai puține surse de grăsimi saturate, făinoase și zahăr, și cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și leguminoase. Leguminoasele precum năut, linte și mazăre, și toate tipurile de fasole - albă, roșie, pintos, verde, galbenă etc., sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor nutriționale și pentru sănătate. Asociația Americană a Inimii încurajează consumul de fibre, vizând aproximativ 30g/zi. Fasolea verde sau uscată (Phaseolus vulgaris L.) are de două până la trei ori mai multe fibre decât alte alimente de bază (cereale). Prin urmare, poate juca un rol major în a ajuta oamenii să îndeplinească aceste recomandări.
Fasolea, prietena inimii Scris de Raluca Ichim
Etichetat cu
Raluca Ichim
Articole recente - Raluca Ichim
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate Murături asortate în saramură, pentru sezonul rece Africani depisați la Foltești, după ce au trecut fraudulos Prutul Peste 100 de elevi, premiaţi de Consiliul Judeţean Galaţi pentru performanțe școlare deosebite (GALERIE FOTO) Fundația „Fapte Bune”, alimente și produse de curățenie pentru animale
Mai multe din această categorie:

