Trucuri bune de ştiut dacă aveţi câini sau pisici. Şcoala iubitorilor de animale

Trucuri bune de ştiut dacă aveţi câini sau pisici. Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fiindcă mulţi dintre cititori ne-au sugerat să continuăm seria sfaturilor pentru iubitorii de pisici, astăzi ne oprim la câteva trucuri pe care este bine să le ştiţi dacă aveţi acasă o pisică sau mai multe, dar şi câini.

  • În cazul în care aveţi un câine şi sunteţi poftiţi undeva, nu le impuneţi gazdelor obligaţia de a accepta să mergeţi împreună cu câinele, oricât ar fi de cuminte. Dacă acest lucru este spus de gazdă, din proprie iniţiativă, aveţi grijă să supravegheaţi câinele permanent, pentru a evita situaţiile deranjante.  În cazul în care, însă, organizaţi un eveniment în propria locuinţă, nu excludeţi câinele şi asiguraţi-vă că toţi invitaţii ştiu acest lucru. 
  • Nu lăsaţi niciodată animalul în grija cuiva, fără să-i lăsaţi şi "obiectele personale": coşuleţul, perna, jucăria lui preferată. Se va simţi mai în siguranţă. Atenţie, însă, dacă animalul dvs. suferă de anxietate de separare, faptul de a-l lăsa în alt spaţiu decât locuinţa va accentua starea lui. 
  • Pisicile nu-şi vor ascuţi ghearele pe mobile şi covoare dacă le veţi pune la îndemână o bucată de mochetă uzată.
  • Pentru pisicile foarte tinere, improvizaţi o jucărie atractivă şi interactivă. Puteţi înfăşura o minge de tenis sau una mai uşoară, de plastic, în bumbac (de la un tricou sau maiou vechi) şi coaseţi un şiret, cu care o ataşaţi de un obiect stabil, astfel încât să atârne la circa 10 cm deasupra podelei şi să se poată mişca liber. Felinelor le va plăcea să se joace cu ea, asta ţinându-le ocupate când nu sunteţi acasă. 
  • Dacă pisicile dv. nu vor să înghită medicamentele, dizolvaţi pastilele în puţină supă călduţă şi înmuiaţi-le lăbuţele din faţă în ea. Instinctiv, pisica se va spăla. Repetaţi procedeul, până la ultima picătură de supă cu medicament.
  • Dacă vreţi să protejaţi unele lucruri din casă de ghearele pisicilor, pudraţi-le cu piper şi felinele le vor evita. Perdelele vor fi şi ele ferite, dacă în apa de clătit adăugaţi trei linguriţe de piper alb, foarte fin măcinat. 
  • Puricii nu vor mai invada blana animalelor dvs., dacă puneţi în coşurile unde dorm seminţe de lavandă sau tampoane de vată îmbibate cu ulei de lavandă. 
  • Câinii vor avea o blană strălucitoare, dacă o dată pe săptămână le amestecaţi în mâncare o lingură de untdelemn de măsline.
  • Câinii şi pisicile detestă mirosul de amoniac. Puneţi deci câteva picături pe bucăţele de vată şi aşezaţi-le în locurile pe care vreţi să le feriţi de urina lor.
  • Părul de animale de pe covoare şi tapiseria mobilelor se scoate uşor cu ajutorul unui burete din plastic, înmuiat în apă şi stors, apoi folosit ca o perie. 
Citit 1526 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2024 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.