Semințele de susan, sursă bogată în cupru și calciu

Semințele de susan, sursă bogată în cupru și calciu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi nutrienți esențiali pentru organism – cuprul și calciul - se găsesc din plin în semințele de susan. 30 de grame de semințe de susan întregi conțin 78 la sută din doza recomandată de cupru și 22 la sută din doza recomandată de calciu. Semințele de susan întregi sunt o opțiune mult mai bună decât cele decorticate dacă vrei să beneficiezi de ambii nutrienți: semințele de susan decorticate conțin doar 2 la sută din doza recomandată de calciu și nu există date nutriționale disponibile pentru conținutul lor de cupru.

Organismul tău are nevoie de cupru pentru a îndeplini funcții importante, inclusiv furnizarea de energie, crearea de țesuturi conjunctive și vase de sânge. Cuprul ajută, de asemenea, la menținerea sistemului imunitar și nervos.

De asemenea, calciul este important pentru menținerea oaselor puternice și sănătatea inimii, a mușchilor și a nervilor, conform Clinicii Mayo. Unele cercetări sugerează, totodată, că, împreună cu vitamina D, calciul poate ajuta la protejarea împotriva cancerului, diabetului și a tensiunii arteriale crescute, dar sunt necesare mai multe studii. Dacă nu ai suficient calciu în dietă, ai putea risca și scăderea masei osoase - un factor de risc pentru apariția osteoporozei.

Ghidurile dietetice din SUA pentru 2020-2025 enumeră calciul ca un nutrient sub-consumat sau „deficitar” pe care trebuie să îl suplimentăm, astfel încât creșterea cantității alimentelor cu calciu este o idee minunată. Pe lângă calciu, semințele de susan au și alți nutrienți care susțin oasele, cum ar fi magneziul, zincul și cuprul.

Citit 1492 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.