Putem să le dăm peşte câinilor şi pisicilor? Școala iubitorilor de animale

Putem să le dăm peşte câinilor şi pisicilor? Școala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cum urmează Floriile, când mesele noastre vor fi, mai mult ca sigur, pline de peşte, ne-am gândit să vorbim astăzi despre oportunitatea de a oferi acest aliment animalelor de companie

Peștele poate avea foarte multe beneficii pentru câini. Peștele este bogat în aminoacizi, iar în funcție de tipul pentru care optăm poate conține și acizi grași Omega-3, care fac bine pielii și blănii. Şi pentru pisici este benefic, dar atenţie la cantitate.

În continuare, vă prezentăm avantajele pe care le poate avea un animal de companie dacă are o alimentație din care peștele nu lipsește. Tonul, somonul, peștele cu carnea albă sau codul - sunt toate varietăți de pește benefice, dacă sunt introduse în alimentația animalelor de companie. În plus, atât câinilor, cât şi pisicilor le place acest tip de carne.

Există sortimente de mâncare pentru câini care conţin peşte, după cum, evident, există asemenea produse şi pentru pisici.

Le dăm câinilor peşte crud?

Nu este recomandat să le oferim pește crud câinilor, riscurile aferente unui asemenea comportament fiind mari. Negătită, carnea de pește poate conține multe bacterii, la fel cum se poate întâmpla în general cu carnea crudă servită câinilor.

Dacă este posibil, alegeți un pește dezosat sau faceţi acest lucru acasă. Oasele pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. Câinii se pot îneca, le pot fi afectate gingiile și există și riscul ca organele interne să aibă de suferit. Există mai multe moduri de a găti peștele pentru câine, atât fript, cât şi fiert, de preferat, fiindcă nu presupun ulei şi astfel evitați să le oferiți câinilor prea multe calorii și grăsimi. Asiguraţi-vă, de asemenea, că nu puneţi condimente.

Dacă animalul vostru de companie primește carne de pește pentru a completa o dietă echilibrată, înseamnă că peștele îi este oferit doar ca gustare. Astfel, câinele nu ar trebui să primească o cantitatea de calorii mai mare de 10% din totalul necesar.

Cum le oferim peştele pisicilor?

În ceea ce priveşte pisicile, ele pot consuma peştele şi crud, caz în care, evident, acesta trebuie să fie foarte proaspăt. Tonul sau somonul sunt cele mai bune opţiuni, atât crud, cât şi gătit, dar pisicile pot consuma şi peşte la conservă, în suc propriu, precum şi ulei de peşte, folosit împreună cu mâncarea uscată, dar în cantităţi mici. 

Pisica ta cu siguranță se va bucura de o porție de pește, dar ai grijă să îi oferi doar cantități reduse. Peștele în cantități ridicate poate favoriza apariția deficienței de vitamina E. În schimb, uleiul de pește poate preveni uscarea pielii pisicii în timpul iernii.

Citit 1630 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.