Afrodiziace naturale, pentru efect maxim

Afrodiziace naturale, pentru efect maxim
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Afrodiziacele sunt cunoscute ca având efecte asupra trezirii dorinței sexuale, determinând dinamizare, alungând starea de oboseală și anxietatea

Vinul roșu. Consumat în cantități moderate, efectul acestui vin ține 24 ore, cu condiția să fie de bună calitate.

Usturoiul. Este un excelent tonic sexual, care îmbunătățește producerea de spermatozoizi.

Scorțișoara. Două bețișoare de scorțișoară pisate, o lingură de cimbru proaspăt sau uscat și mărunțit, o linguriță de semințe de coriandru pisate, coaja de la o lămâie mică și 600 ml vodcă. Acest amestec se pune la macerat, timp de 15 zile, apoi se strecoară. Separat, se dizolvă 225 grame de miere de salcâm în 300 ml apă plată, la foc mic, apoi se lasă la răcit. Ceea ce ai pus la macerat se amestecă în apa îndulcită. Se bea un pahar mic înainte de culcare.

Ghimbirul. Înlătură starea de moleșeală, plictiseală sau blazare, redă acuitatea gustativă. Ca afrodiziac este folosită mai ales rădăcina alături de miere, cardamom, scorțișoară și alte plante aromatice. 

Stridiile. Această delicatesă este unul dintre alimentele cele mai eficiente pentru alimentarea dorinței amoroase pentru ambele sexe. Stimulează producția de hormoni sexuali. Sunt bogate în zinc și îmbunătățesc circulația sângelui.

Condimentele picante. Praful de chili, de curry, sau ardeii iuți folosiți în orice tip de mâncare au efecte intense asupra libidoului. Cresc fluxul de sânge, stimulând și producția de endorfine.

Mierea. Ajută corpul să metabolizeze estrogenul, mărind nivelul testosteronului.

Rozmarinul. Este o plantă care îmbunătățește circulația sanguină.

Migdalele. Nucile erau în trecut un simbol al fertilității, iar cum migdalele sunt înrudite cu ele, se spune că fac femeile mai pasionale.

Ciocolata. Conține trei substanțe, respectiv cafeina, teobromina și feniletilamina. Cafeina acționează ca un stimulent. Teobromina stimulează mușchii inimii și sistemul nervos. Și feniletilamina este cunoscută ca modificând dispoziția în bine și ca antidepresiv.

(articol realizat din surse online)

Citit 2129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.