Alăptarea naturală vs. alăptarea cu lapte praf

Alăptarea naturală vs. alăptarea cu lapte praf
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Alăptarea este o parte importantă a maternităţii, însă a alege între sân şi biberon nu este chiar aşa de uşor cum pare. Dacă ar fi să ne luăm după multele reclame ce au invadat media în ultimul timp, ar putea părea că biberonul este soluţia comodă şi la fel de eficientă ca alăptarea la sân.

În realitate, conform statisticilor, numai doi la sută dintre proaspetele mămici nu sunt capabile să îşi alăpteze singure micuţii, din cauza diverselor probleme medicale. Laptele praf nu îi va furniza copilului anticorpii de care are nevoie, însă, cu siguranţă, îi va oferi toţi nutrienţii necesari.

Alăptarea la sân

Compoziţia laptelui matern sporeşte vizibil rezistenţa copiilor la boli şi la infecţii, îi ajută să crească în greutate mai repede decât bebeluşii hrăniţi cu lapte praf, iar pe termen lung, copiii suferă de mai puţine boli ale copilăriei, cum ar fi varicela sau rujeola.

Copiii alăptaţi adorm mai repede şi se liniştesc mai uşor decât cei hrăniţi cu lapte artificial. Cercetările care au comparat starea de sănătate a copiilor alăptaţi şi a celor hrăniţi cu lapte artificial au relevat că atâta timp cât mamele sunt sănătoase şi secretă suficient lapte, copiii alăptaţi deţin locul fruntaş. În plus, mama care alăptează are o legătură mai profundă cu sugarul şi poate slabi mai uşor după naştere. Alăptarea arde până la 500 de calorii pe zi, ceea ce echivalează cu pierderea a jumătate de kilogram pe săptămână doar prin acest proces.

Hrănirea bebeluşului cu lapte praf

Există motive reale şi întemeiate pentru a-ţi hrăni copilul cu lapte artificial. Dacă nu ai destul lapte, medicul îţi va recomanda probabil să combini alăptarea cu laptele formulă, astfel încât bebeluşul tău să primească suficientă hrană. Dacă suferi de vreo boală care poate afecta calitatea laptelui sau îţi pune probleme în menţinerea unei greutăţi corporale rezonabile, medicul tot îţi va recomanda probabil hrănirea copilului cu lapte praf. Dar acestea sunt cazuri rare. De cele mai multe ori, femeile care decid să nu mai alăpteze încă din primele săptămâni fac acest lucru pentru că, în stilul lor de viaţă, alăptarea ar fi prea incomodă sau din alte considerente personale. Indiferent de motiv, hrănirea bebeluşului cu lapte praf are avantajul comodităţii, întrucât oricare dintre părinţi poate hrăni copilul, acest lucru permiţându-i şi tatălui să ia parte la aceste momente speciale din viaţa unui părinte.

Citit 7010 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.