La ce să fim atenţi când alegem uniformele şcolare

La ce să fim atenţi când alegem uniformele şcolare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doar câteva zile ne mai despart de prima zi de şcoală, aşa că nu e de mirare că părinţii au pornit deja în căutarea hainelor perfecte pentru copiii lor. Organizaţia InfoCons a oferit câteva sfaturi utile la achiziţionarea uniformelor şcolare (cămăşi, pantaloni, fuste sau sarafane) şi a altor produse textile necesare şcolarilor (treninguri, hanorace, tricouri etc.)

Astfel, părinţii ar trebui să achiziţioneze produse textile numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de reclamaţie. De asemenea, ei trebuie să acorde o atenţie deosebită la achiziţionarea articolelor de îmbrăcăminte ce poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preţ este exagerat de mic în raport cu preţul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute. Eticheta oricărui produs trebuie să menţioneze compoziția fibroasă a acestuia, respectiv denumirile fibrelor componente, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre; în cazul în care produsul are şi căptuşeală, compoziţia acesteia trebuie precizată în mod expres. Mai trebuie ştiut că orice produs textil trebuie să aibă instrucţiunile de întreţinere marcate pe eticheta din material textil, rezistentă la tratamente umidotermice, montată/cusută în interiorul produsului.

În fine, instrucţiunile de întreţinere trebuie să acopere toate tratamentele, în ordinea: spălare, clorurare, călcare, curăţare chimică şi uscare în maşina de uscat cu tambur rotativ, indiferent dacă se aplică sau nu (dacă nu se aplică un tratament, simbolul respectiv este tăiat/barat).

Citit 2880 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2017 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.