Flirtul online poate duce la infidelitate

Flirtul online poate duce la infidelitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Flirtul discret sau tachinările în joacă cu o persoană cunoscută eventual doar prin intermediul reţelelor de socializare pot afecta grav relaţia cu partenerul din viaţa reală, dacă nu sunt respectate anumite limite.

Dacă în trecut flirtul era limitat la întâlniri şi alte ocazii de a socializa, acum, din cauza tehnologiei, poate fi continuat non-stop. “Faptul că flirtul prin intermediul reţelelor de socializare, respectiv al chat-ului, este intermediat de un instrument electronic, poate da iluzia unei simple comunicări şi în niciun caz a înşelării. O persoană nu va recunoaşte că devine mai apropiată de persoana de sex opus cu care comunică prin mesaje text, deoarece are impresia unei conversaţii nevinovate, motiv pentru care situaţia poate deveni cu adevărat periculoasă în relaţie”, declară Gabriela Marin, psiholog şi specialist în relaţii de cuplu. .

Când devine flirtul periculos 

Când cel implicat în flirturi „inocente” pe chat simte nevoia să se ascundă de partener sau să disimuleze conversaţiile ori natura acestora, e un prim semn că nevinovatele discuţii nu mai sunt chiar atât de simple.  “Alte comportamente care indică secretomania ar fi folosirea de parole pentru a bloca accesul la activitatea online personală sau ascunderea telefonului mobil şi a extraselor de cont bancar”, explică psihologul Gabriela Marin.

Un al doilea indiciu este alocarea unui timp cât mai îndelungat conversaţiilor pe chat. “De asemenea, orele în şir petrecute pe telefon indică faptul că partenerul permite ca legătura online să acapareze relaţia. Mai puţină implicare emoţională şi scăderea intimităţilor fizice sunt semne că flirtul a depăşit limitele unei discuţii inocente, chiar dacă nu conţine încă o latură fizică”, explică specialistul.

Un alt semn că flirtul online a devenit periculos pentru relaţie este faptul că persoana implicată într-un flirt pe chat îşi alimentează fanteziile din aceste discuţii. „Când conversaţiile constau în subtile sugestii de natură sexuală, schimb de fotografii de acest fel, sexting, sau pur şi simplu se aseamănă cu un preludiu, este clar că activitatea online a partenerului a luat deja forma unei aventuri amoroase”, afirmă Gabriela Marin.

Negarea sau bârfirea partenerului în discuţiile purtate în spaţiul virtual precum şi împărtăşirea de detalii privind relaţia reală sunt alte semne că infidelitatea începe să îşi facă loc. „Această atitudine, împreună cu sentimentul de vinovăţie, pot îndrepta respectiva persoană către relaţia extraconjugală într-un timp foarte scurt”, este de părere psihologul.

Pe lista semnalelor de alarmă se adaugă şi implicarea emoţională, care se traduce prin nevoia persoanei de a avea conversaţii cât mai dese cu partenerul virtual, mai ales în momentul în care apare şi senzaţia că acesta este mai înţelegător şi mai empatic decât partenerul din viaţa reală.

În opinia specialiştilor, flirtul este, în general, privit ca fiind mai puţin periculos decât înşelatul, dar atunci când distanţele se anulează prin intermediul diverselor forme de chat, aventurile amoroase devin posibile chiar şi fără o conexiune fizică. Chiar dacă lipsa laturii sexuale poate conduce la părerea că astfel de aventuri sunt mai puţin dăunătoare pentru relaţia reală, din punct de vedere emoţional, efectele pot fi la fel de dureroase.        

Citit 7074 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.