ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | De ce miaună pisica, deranjând vecinii?

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | De ce miaună pisica, deranjând vecinii?
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile care să vă ajute să vă îngrijiţi mai bine prietenul necuvântător, care poate deveni, uneori, foarte vocal, motiv pentru care v-aţi putea alege cu reproşuri din partea vecinilor dornici de linişte. Aşa cum spuneam data trecută, chiar dacă pisicile sunt mai silenţioase, şi mieunatul lor poate deveni deranjant, mai ales la miez de noapte!

Miaună de foame sau nu?

La întrebarea "De ce miaună pisicile?", răspunsurile sunt multiple. Există pisici extrem de comunicative, care ţin să le povestească stăpânilor ce-au făcut în lipsa lor, ori chiar să le reproşeze absenţa îndelungată de acasă - siamezele, birmanezele, în genere rasele orientale - şi pisici care se exprimă rar cum sunt cele din rasa Exotic Short Haire. În general, pisicile devin vocale pentru a primi mâncare, pentru că se simt singure sau pentru că vor să iasă ori să intre dintr-o încăpere.

Potrivit specialiştilor, pisicile bătrâne pot suferi de confuzie mintală sau disfuncţie cognitiva, şi în acest caz miaună când devin dezorientate. Aceasta este varianta felină a bolii Alzheimer.

De asemenea, dacă e vorba de un mascul nesterilizat, care miaună insistent şi periodic, ţineţi seama că ar putea simţi mirosul unei femeie în călduri!

Hrănită la ore fixe

Există pisici care au înţeles repede că mieunând insistent vor primi repede ceva de mâncare sau măcar o gustare. Şi nu-i deloc o fericire să te trezeşti în zori, în ziua liberă, în mieunatul nerăbdător al pisicii care vrea mâncare.

Pentru a o dezobişnui, aţi putea încerca să o hrăniţi la ore fixe, ori să vă asiguraţi, de seara, că are suficientă mâncare uscată la dispoziţie. Ce soluţii aveţi în celelalte situaţii vă spunem săptămâna viitoare.

Citit 8216 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2017 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.