Rămas bun, Majestate!

Rămas bun, Majestate!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE - Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, s-a încheiat.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.


UPDATE - Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropați Regele Carol I și Regina Ana.


Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai este dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropați Regele Carol I și Regina Ana.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în București pe Regele Mihai. Pe tot traseul de la Palatul Regal și până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhal și până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând și scandând "Regele Mihai".

Mii de buchete de flori au fost aruncate în fața cortegiului, în semn de omagiu.

Sosirea la Gara din Curtea de Argeș este programată pentru ora 17.30. La sosirea Trenul Regal, militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar, vor preda altor militari, de pe peron, sicriul și crucea. La ieșirea din gară, se vor afla în față, Garda de Onoare și Muzica Militară. Vor fi introduse sicriul și apoi crucea în mașinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeș.

La ora 17.50 este preconizată sosirea la Catedrala din Curtea de Argeș, ulterior sicriul purtat de cei opt militari fiind depus în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.

Începând cu ora 17.50, la Catedrala din Curtea de Argeș va începe slujba de înhumare în Catedrală oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.

Reprezentanți ai 22 de case regale și-au anunțat participarea la funeralii.

Sursa: mediafax.ro

Citit 3687 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.