TRAFIC infernal la frontiera cu Republica Moldova

TRAFIC infernal la frontiera cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Perioada sărbătorilor de iarnă şi primele zile ale anului 2018 au implicat o creştere semnificativă a numărului de persoane care au tranzitat frontiera României cu Republica Moldova, Poliţia de Frontietă înregistrând valori mărite în toate cele şase puncte de tranzit amplasate pe graniţa estică.

Astfel, în perioada 18 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, frontiera româno-moldoveană a fost tranzitată de aproximativ 375.000 de persoane, din care 174.000 pe sensul de intrare în ţară şi 201.000 pe sensul de ieşire. Cei mai mulţi au ales punctul de trecere de la Albiţa (jud. Vaslui), circa 140.000 de persoane tranzitând graniţa prin judeţul vecin, în perioada sărbătorilor.

Pentru a preveni formarea cozilor foarte mari şi implicit creşterea timpilor de aşteptare, Poliţia de Frontieră a suplimentat efectivele, 920 de angajaţi fiind prezenţi, zilnic, la datorie, în cele şase puncte.

Întrucât în perioada următoare se vor serba Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi, ocazii pe care ortodocşii din statele estice vor veni să le petreacă la noi, poliţiştii le recomandă călătorilor să folosească toatele punctele de tranzit, care totalizează 28 de benzi de control pe sensul de intrare şi 25, pe sensul de ieşire. Astfel, pe raza judeţului Galaţi au la dispoziţie PTF Galaţi - Giugiuleşti şi Oancea - Cahul, în Vaslui, Albiţa - Leuşeni, în Iaşi, Sculeni - Sculeni, iar în Botoşani, Rădăuţi-Prut - Lipcani şi Stânca - Costeşti.

Citit 1616 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.