Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii

Directorul Teatrului Muzical  "N. Leonard", Teodor Niţă, ne-a declarat că a solicitat Consiliului Local schimbarea denumirii instituţiei pe care o conduce, în Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".
"În primul rând vrem să devenim teatru naţional de operă şi operetă. Suntem, la ora actuală, cel mai reprezentativ teatru de operetă. Dacă prin alte părţi se montează doar una sau două pe an, noi avem câte trei reprezentaţii pe lună. În plus, cele mai mari proiecte de promovare a teatrului sunt naţionale şi internaţionale. Am fost în turnee în Europa, colaborăm cu artişti ai unor scene europene, am montat, prin proiectul SENSES pentru prima dată la Galaţi o operă în premieră mondială. În plus, de fiecare dată când încercăm să accesăm fonduri prin proiecte, pentru că nu avem această titulatură de "naţional", pe care o merităm pe deplin, trebuie să facem un istoric al teatrului care are, de acum, peste 60 de ani de existenţă. În plus, ar avea şi altă vizibilitate, dacă s-ar numi "naţional". M-ar bucura foarte mult să putem schimba denumirea în anul în care se sărbătoreşte Centenarul Unirii", a precizat Teodor Niţă.
Cum documentele şi nota de fundamentare au fost deja depuse la Primărie, nu rămâne decât să se discute acest lucru în Consiliul local pentru a putea fi votată hotărârea.

Citit 2640 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 19:53

2 comentarii

 • postat de sebi Marți, 30 Ianuarie 2018 20:50 5.13.149.*** Link la comentariu
  1
  0

  Subtirica argumentarea. Uitati un lucru important: Revista a fost coloana vertebrala a teatrului,.
  indiferent de titulatura institutiei, dacă trebuie sa vorbiti despre istoricul institutiei in situatia proiectelor, o sa o faceti in continuare.. Doar nu vorbim despre o institutie nou infiintata.
  Cat despre proiectul SENSES, cred că el a fost mai benefic unor persoane fizice, decit locuitorilor Galatiului.
  Aceeasi Marie cu altă Palarie ! Cred ca palaria este problema.
  Succes! Cunoscandu-va vrajeala si incompetenta celor ce va asculta, nu m-ar mira sa va aprobe si titulatura de Teatrul Internaţional.

  Raportează
 • postat de Vali Marți, 30 Ianuarie 2018 08:45 82.76.10.*** Link la comentariu
  0
  2

  Da, o propunere binevenita! In ultimii ani, la Teatrul "Nae Leonard", au fost mari artisti din Romania, Italia, Franta, Germania, Elvetia........SUCCES!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.