Liricul gălăţean ar putea deveni Teatru Naţional

Liricul gălăţean ar putea deveni Teatru Naţional
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Directorul Teatrului Muzical  "N. Leonard", Teodor Niţă, ne-a declarat că a solicitat Consiliului Local schimbarea denumirii instituţiei pe care o conduce, în Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

"În primul rând vrem să devenim teatru naţional de operă şi operetă. Suntem, la ora actuală, cel mai reprezentativ teatru de operetă. Dacă prin alte părţi se montează doar una sau două pe an, noi avem câte trei reprezentaţii pe lună. În plus, cele mai mari proiecte de promovare a teatrului sunt naţionale şi internaţionale. Am fost în turnee în Europa, colaborăm cu artişti ai unor scene europene, am montat, prin proiectul SENSES pentru prima dată la Galaţi o operă în premieră mondială. În plus, de fiecare dată când încercăm să accesăm fonduri prin proiecte, pentru că nu avem această titulatură de "naţional", pe care o merităm pe deplin, trebuie să facem un istoric al teatrului care are, de acum, peste 60 de ani de existenţă. În plus, ar avea şi altă vizibilitate, dacă s-ar numi "naţional". M-ar bucura foarte mult să putem schimba denumirea în anul în care se sărbătoreşte Centenarul Unirii", a precizat Teodor Niţă.

Cum documentele şi nota de fundamentare au fost deja depuse la Primărie, nu rămâne decât să se discute acest lucru în Consiliul local pentru a putea fi votată hotărârea.

Citit 2988 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.