Musical pentru copii şi "Văduva veselă"

Musical pentru copii şi "Văduva veselă"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Teatrul Muzical au fost programate în acest sfârşit de săptămână două spectacole cu priză la public: basmul muzical "Ai carte, ai party" şi una dintre cele mai jucate operete, "Văduva veselă". 

Teatrul Muzical „N. Leonard” vă invită, sâmbătă, 3 februarie, începând cu ora 18,00, la spectacol muzical de divertisment pentru copii şi tineri intitulat „Ai carte, ai party!”, pe un text de Victor Cilincă şi Eugen Dan Drăgoi, în regia lui Radu Horghidan. Muzica spectacolului este semnată de compozitorul Eugen Dan Drăgoi.

„Performanţă în teatru nu înseamnă să scoatem bani din cultură. Performanţă înseamnă săli pline, înseamnă spectacole care să acopere o paletă largă de public. Spectacolul „Ai carte, ai party” a fost primul din istoria teatrului care a avut, deja, biletele vândute pentru vreo 14 reprezentaţii înainte să iasă premiera la public. Mi-am dorit să promovăm valorile locale, iar acest spectacol este o încununare a dorinţei mele, întreaga echipă de realizatori fiind din Galaţi”, spunea la premieră directorul teatrului, Teodor Niţă.

Spectacolul porneşte de la basmul Fraţilor Grimm, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, dar într-o viziune nouă, adaptată spiritului nonconformist al tinerei generaţii de azi. Făt Frumos, corupt de vrăjitoarea cea rea, devine indiferent la toate problemele majore ale umanităţii, în timp ce Zmeul, alături de vrăjitoarea cea bună, îşi asumă responsabilitatea de a salva împărăţia. Cartea este cea care, în momentul când este accesată, coordonează evoluţia pozitivă a acţiunii, dar declanşează, totodată, entuziasmul şi veselia unui party exuberant, dinamic, tineresc.

Duminică, 4  februarie, de la ora 18,00, se va juca "Văduva veselă", operă în două acte, de Franz Lehar. Regia artistică îi aparţine lui Paolo Bosisio, iar libretul este scris de Victor Leon şi Leo Stein. Sufleor va fi Claudia Colceriu, dirijor Sorin Oancea, iar dirijor cor Daniel Nistor. Scenografia este semnată Veaceslav Ocunev, coregrafia Gabriela Gegea. De pregătirea muzicală s-a ocupat Tatiana Zaharova – Ionaşcu şi de regia tehnică - Viorica Mărăndici.

În veselul Paris, o petrecere de aniversare pentru conducătorul unui stat imaginar este în plină desfăşurare. Bogata văduvă Sonia este înconjurată de pretendenţi, spre disperarea Baronului Popoff, care se teme că aceasta va ruina ţara, dacă se va căsători cu un străin. Popoff reuşeşte să îl convingă pe Greav Danilo, ministrul de finanţe, să o ceară în căsătorie pe Sonia, deşi ea îl mai refuzase odată, în trecut. Dar acum Sonia este cea care îl copleşeşte cu atenţia sa pe Greav, chiar dacă pare indiferent, până când ea anunţă că s-a logodit cu un francez. Disperat, îi mărturiseşte Soniei că o iubeşte. Aşa descoperă că totul nu a fost decât o minciună şi că aceasta îi împărtăşeşte, de fapt, sentimentele.

Biletul la oricare din cele două piese costă 10,80 lei, ori 21,60 lei.

Citit 10153 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 19:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.