Încă o „promoţie” de miri cărunţi ai Galaţiului

Încă o „promoţie” de miri cărunţi ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sărbătoarea iubirii şi a fidelităţii, la Teatrul Muzical * În familia fostului ministru Alexandru Georgescu, luna de miere a durat 50 de ani * Arbitrul Nicolae Rainea n-a primit cartonaş roşu în căsnicie *

Cuplurile ajunse la nunta de aur au fost premiate ieri, la Teatrul Muzical. Nu mai puţin de 122 de perechi pe care legământul căsătoriei le-a unit în urmă cu 50 de ani au primit din mâna primarului Dumitru Nicolae diploma de onoare, cecul de 500 de lei şi flori.

Galaţiul ar avea motive să intre în Cartea recordurilor cu atâtea perechi longevive. În cei trei ani de când municipalitatea premiază cuplurile cu jumătate de veac de căsnicie, numărul perechilor care au fost sărbătorite a ajuns la 1.850.

Mirii de aur ai zilei de ieri au primit, mai ales că era şi Ziua Internaţională a Vârstei a Treia, un dar şi din partea Teatrului Muzical: un spectacol de revistă.

Printre perechile sărbătorite ieri s-au aflat şi câteva VIP-uri: Nicolae Rainea, fostul arbitru internaţional şi consilier local PSD, Alexandru Georgescu, fost ministru al Metalurgiei în perioada 1986-1989 şi fost consilier local PRM, Aurel Ciuntu, director la Primăria Galaţi, dar şi dl Dobre, fost coleg de şcoală cu ex-preşedintele României, Ion Iliescu.

Luna de miere nu s-a încheiat

Viorica şi Alexandru Georgescu s-au cunoscut pe vremea când erau liceeni şi uite că au şi trecut 50 de ani. „Eu am zis că suntem în luna de miere, dar când m-am uitat în acte, am văzut că sunt 50 de ani. Au trecut ca un vis. Au fost ani cu multă muncă, viaţă grea, nu am avut concedii ca lumea, muncă, răspunderi, emoţii”, ne-a mărturisit fostul ministru.

Performanţă

Nicolae Rainea a aşteptat nerăbdător să-i vină rândul să primească trofeul de aur al căsniciei. „Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns până aici, sănătos. Eu consider că să ajungi la 50 de ani de căsătorie e o performanţă la fel de mare ca în sport. Am doi copii, amândoi stabiliţi în Suedia, la casa lor”.

„Arbitru în casă… câteodată eram şi la tuşă şi arbitru, dar în probleme de gospodărie trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Cartonaşe galbene poate că am mai primit, dar cartonaş roşu niciodată, că n-am avut de ce! Eu am căutat să previn orice în căsnicie. Secretul căsniciei este buna înţelegere, îngăduinţa, toleranţa”, ne-a declarat Rainea.

„Nu i-am şters vreo palmă!”

Cezar şi Liliana Marin au învăţat de la părinţi cum se ţine o căsnicie 50 de ani: „Am pierdut doi copii, mai am unul... A fost greu. Dar educaţia am primit-o de la părinţi. Cum au trăit ei, în familie, aşa am făcut şi noi. Ne-am înţeles, şi ne bucurăm că am ajuns să fim sărbătoriţi la 50 de ani. În 50 de ani nu i-am şters nicio palmă. Nici nu am avut vreo ocazie!”.

Primarul Dumitru Nicolae le-a urat sănătate perechilor semicentenare într-ale căsniciei şi le-a mărturisit că-i priveşte cu bucurie şi invidie că au izbutit o asemenea performanţă.

Citit 1648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.