Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Anul universitar debutează la Galaţi cu câteva zile întârziere faţă de alte centre universitare din ţară. Abia astăzi studenţii sunt aşteptaţi la festivităţile de deschidere care vor avea loc la Universitatea „Dunărea de Jos” şi la Universitatea „Danubius”.

Astfel, anul acesta, universitatea de stat din oraşul nostru a decis să nu mai facă o ceremonie centralizată, ci mai multe ceremonii, la fiecare facultate în parte.

Astfel, de la ora 9,00 vor avea loc festivităţi la facultăţile de Nave, Mecanică, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţa Calculatoarelor, Medicină şi Farmacie, Istorie, Filozofie şi Teologie, Ştiinţe Economice şi Drept.

O oră mai târziu, sunt aşteptaţi la ceremonii studenţii facultăţilor de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, Ştiinţe şi Litere. De la ora 11,00 va avea loc festivitatea de deschidere de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, de la ora 13,00 sunt aşteptaţi studenţii de la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi, în fine, după-amiază, de la ora 17,00 va începe ceremonia la Facultatea de Arte.

„Suntem foarte bucuroşi la acest început de an universitar că 3500 de boboci au ales universitatea noastră. Trebuie spus că începe un nou ciclu, sistemul Bologna, şi pe învăţământul tehnic, practic ne aflăm în momentul unui nou început, care sperăm să fie de bun augur.

Suntem pregătiţi atât cu căminele, cât şi cu spaţiile de învăţământ şi ne vom strădui să le oferim studenţilor o pregătire care să fie în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

De asemenea, sperăm ca Ministerul Educaţiei să ne sprijine financiar cel puţin la nivelul anilor trecuţi”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu.

La „Danubius” - o singură ceremonie

Universitatea privată din Galaţi îşi deschide porţile astăzi, de la ora 10,00, printr-o festivitate care va avea loc în Aula Magna. Sunt aşteptaţi în special studenţii de anul întâi, dar şi cei din anii mai mari, precum şi o serie de invitaţi speciali.

„Aştept cu nerăbdare să ne întâlnim cu noii noştri studenţi şi să ne revedem cu ceilalţi. Sunt mulţumit că anul acesta am avut o admitere reuşită, avem 2.823 de studenţi noi la toate formele de învăţământ: licenţă, masterat, zi şi ID.

În total, începem anul cu peste zece mii de studenţi. Sunt convins că au ales «Danubius» pentru că doresc un învăţământ superior de calitate. Faptul că mulţi dintre absolvenţii noştri lucrează în acest moment în posturi cheie din administraţia locală şi centrală, în Judecătorii, Parchete, ministere şi aşa mai departe e o dovadă în plus că la noi se face un învăţământ competent”, a spus rectorul Universităţii „Danubius”, Benone Puşcă.

Citit 1006 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.