„Afterschool”, cu bani europeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă un proiect al primăriei primeşte undă verde de la evaluatori, copiii din Braniştea ar putea să fie beneficiarii unui program de tip „Afterschool”.

Elevii ar rămâne la şcoală sau într-un alt sediu special amenajat, după programul din orar, ca să ia masa de prânz şi ca să îşi facă lecţiile sub îndrumarea cadrelor didactice.

Primăria Braniştea a depus un proiect integrat, pe măsura 3.22, prin care a solicitat finanţare pentru reabilitatarea căminului Braniştea, canalizare - staţie de epurare, extinderea iluminatului stradal, asfaltare de drumuri, dar şi pentru un program de tip „Afterschool”.

„Proiectul a trecut de prima fază a evaluării, dar tocmai m-am întors de la Bruxelles, de la o vizită la Parlamentul European, şi am aflat că sunt foarte multe cereri. Asta înseamnă că şansele să primim finanţare sunt foarte mici, deşi avem punctaj”, declară primarul.

Tot la nivel de proiect, dar unul deja aprobat, se află şi amenajarea unei baze sportive multifuncţionale. Mai exact, a unui teren de sport neacoperit, cu nocturnă pentru fotbal, handbal şi volei. „Totul costă 4,5 miliarde lei vechi. Mai avem de obţinut doar avizele necesare amenajării”, am aflat de la Primărie.

De asemenea, primarul intenţionează să mai construiască un cămin cultural, pe lângă cele două existente, de data aceasta în satul Traian, unde nu există o asemenea instituţie.

Citit 1932 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.