Copil de cinci ani, în COMĂ ALCOOLICĂ

Copil de cinci ani, în COMĂ ALCOOLICĂ

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

O fetiţă de doar cinci ani, din localitatea Schela, a ajuns în comă alcoolică la spital după ce a băut, în loc de suc, vin. Cana cu vin era pe masă, unde se afla şi o altă cană, dar cu suc. Micuţa a profitat de o clipă de neatenţie a tatălui şi a luat o cană de pe masă, a băut după care s-a întors la joacă.

Mama, care era plecată la magazin, să cumpere cartofi, a văzut ce este ceva în neregulă cu minora şi a început să facă cercetări. „Erau două căni pe masă, una cu vin şi una cu suc. A adus soţul o sticlă cu vin. A băut cana cu vin, din greşeală. Am văzut că mergea împleticit şi apoi i s-a făcut rău. Am pus să sune repede la salvare”, ne-a povestit Ileana Andone, mama fetiţei.

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj medical de la ambulanţă, care, după ce a stabilizat copilul, l-a transportat la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” din Galaţi. „Am fost solicitaţi să intervenim, cu un echipaj de ambulanţă, pentru o fetiţă de cinci ani din Schela, care, pe fondul ingestiei accidentale de alcool, a intrat în comă etanolică. După acordarea primelor îngrijiri, copilul a fost transportat la spitalul Clinic de Pediatrie Galaţi”, ne-a declarat Doina Ursu, medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Medicii au constat că micuţa avea o alcoolemie de unu la mie, foarte mare pentru vârsta ei. „A băut, accidental, o cană de vin. A confundat sticla de vin cu una de suc. Avea o alcoolemie de unu la mie. Este pericol pentru un copil, probabil vinul a fost dulce şi de aceea a şi băut o cană mai mare”, a explicat Silvia Constantin Dinescu, medic ATI în cadrul Spitalului de Pediatrie.

Cazul fetiţei a intrat şi în atenţia celor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au demarat o anchetă, mai ales că minora face parte dintr-o familie numeroasă, pentru a preîntâmpina asemenea accidente pe viitor. „Am deschis o anchetă în acest caz. Fetiţa mai are încă şase fraţi acasă, ea este cea mai mică. Am discutat deja şi cu cei de la asistenţă socială din Schela şi am înţeles că până acum nu au fost probleme. Cel mai important este să stabilim dacă a fost vorba despre o neglijenţă a părinţilor sau, efectiv, a fost o întâmplare nefericită”, ne-a declarat Ciprian Groza, director adjunct al DGASPC Galaţi.

Copila va mai rămâne internată câteva zile şi apoi se va întoarce, cel mai probabil, acasă alături de fraţii ei.

Citit 3822 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 21:19

2 comentarii

 • postat de Cirica Miercuri, 07 Martie 2018 12:32 82.137.13.*** Link la comentariu
  3
  6

  Dece e periculos 1 la miie pe mine mo prins cu 2,2 la miie si naveam nomica da mio facut dosar ca ieram cu tractoru

  Raportează
 • postat de George Miercuri, 07 Martie 2018 08:42 5.13.230.*** Link la comentariu
  7
  8

  E cusuta cu ata alba povestea. Un copil de 5 ani nu mai confunda sucul cu vinul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.