Acţiuni social-filantropice, în Eparhia Dunării de Jos

Acţiuni social-filantropice, în Eparhia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Duminica Sfintei Cruci, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţi, membri ai organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale - spitale, aziluri de bătrani, cămine de copii, penitenciare, înţelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

Bolnavii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) au primit vizita preoţilor, membrilor organismelor parohiale şi voluntarilor din cadrul parohiilor "Sf.  Mina" şi "Sf. Pantelimon" din municipiu. După săvârşirea Sfintei Liturghii, preoţii şi voluntarii implicaţi în această acţiune au vizitat secţia de pediatrie, trecând pe la paturile copiilor bolnavi, după care au mers la secţia medicală a spitalului. Toţi au fost încurajaţi şi binecuvântaţi, iar bolnavii au primit din partea parohiilor pachete cu îmbrăcăminte, alimente neperisabile, rechizite, dulciuri, iconiţe şi alte daruri de suflet.

De asemenea, 190 de persoane din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" Brăila au primit pachete cu alimente neperisabile,obiecte de igienă personală şi iconiţe. În acelaşi timp, s-au desfăşurat activităţi social-filantropice şi la alte centre sociale din municipiul şi judeţul Brăila, cu implicarea mai multor parohii desemnate. În toate sfintele lăcaşuri din Eparhia Dunării de Jos, preoţii i-au îndemnat pe credincioşi ca cei ce au posibilităţi să ofere sprijin celor aflaţi în nevoie.

În cursul acestei săptămâni, au continuat activităţile social-filantropice la Centrul Medico-Social din Pechea, ca o prelungire a acţiunilor desfăşurate în Duminica Sfintei Cruci în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Au fost donate acestei instituţii 43 de dulapuri de haine, la care s-au adăugat şi alte produse, constând în alimente de bază, haine şi produse de igienă, valoarea acestor ajutoare totalizând 12.000 de lei. La finalul acţiunii, preotul protoiereu a adresat un cuvânt de învăţătură, mulţumind parohiilor din cadrul protopopiatului pentru că au făcut posibilă această milostenie. Preoţii au vizitat şi i-au binecuvântat pe cei internaţi în acest aşezământ. În cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea sunt asistate 82 de persoane, ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

Citit 1219 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2018 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.