Cine şi în ce condiţii poate CUMPĂRA apartamentele municipalităţii

Cine şi în ce condiţii poate CUMPĂRA apartamentele municipalităţii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Chiriaşii Primăriei municipiului Galaţi pot solicita cumpărarea apartamentelor în care stau, dacă şi-au achitat la zi cheltuielile de întreţinere şi eventualele penalităţi către asociaţia de locatari sau proprietari din care fac parte. Primăria a trimis deja 750 de notificări către titularii contractelor de închiriere, documente prin care le-au explicat procedura pe care trebuie să o urmeze, iar de la începutul anului a primit zece cereri în vederea cumpărării locuinţelor.

"Toate spaţiile de locuit pe care Primăria municipiului Galaţi le are reprezintă, în mare măsură, o gaură neagră la bugetul local, pentru că o mare parte dintre ele, în special fondul vechi de case, au nevoie de intervenţii aproape anual, pentru că se deteriorează! În ceea ce priveşte apartamentele, atunci când sunt eliberate, arată ca după război şi, evident, trebuie aduse la un standard minim de locuit în vederea închirierii către alţi cetăţeni. Încercăm să încurajăm achiziţia de către chiriaşi. Primăria nu trebuie să fie, din punctul meu de vedere, cel mai mare latifundiar dintr-un oraş", declara, la finele lunii ianuarie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul-şef a anunţat ieri, pe pagina publică de Facebook, cine şi în ce condiţii poate cumpăra locuinţele proprietate privată a municipalităţii. "În situaţia în care pentru imobilul respectiv sunt achitate la zi cheltuielile de întreţinere şi penalităţile pe care le datoraţi către asociaţia de locatari/ proprietari, vă invităm să depuneţi solicitarea de cumpărare a locuinţei, deţinute în baza contractului de închiriere, la sediul Serviciului Administrare Fond Locativ şi Spaţii cu Altă Destinaţie, strada Traian nr. 93, bloc A4 - parter. Cererea trebuie însoţită de următoarele acte: contractul de închiriere în original, certificatul fiscal care să ateste că nu aveţi datorii către bugetul local (soţ şi soţie), adeverinţa de la asociaţia de locatari/ proprietari care să ateste că nu aveţi datorii, copie de pe fişa de cont eliberată de asociaţie, semnată şi ştampilată, declaraţia notarială a titularilor (soţ şi soţie) că nu aţi dobândit şi nu aţi înstrăinat nicio locuinţă proprietate personală după 01.01.1990, declaraţia notarială a membrilor majori privind acordul de cumpărare a locuinţei de către titular, actul de identitate al titularilor, în copie şi original", se arată în înştiinţarea transmisă chiriaşilor.

Ce locuinţe nu pot fi vândute

"Cred că este începutul unei mici dreptăţi pentru cei care doresc să devină proprietarii unui astfel de apartament. Pentru cei care nu doresc, poate că într-un viitor extrem de apropiat vom scoate la licitaţie publică un număr de apartamente care să poată fi cumpărate de către doritori, după regulile pieţei libere imobiliare la nivelul municipiului Galaţi. Vom ţine un număr consistent de apartamente care chiar să fie trecute cu statutul de locuinţe sociale", a precizat, în luna ianuarie, primarul Ionuţ Pucheanu.

Atenţie, conform legii nu pot fi vândute locuinţele sociale, locuinţele de necesitate, precum şi locuinţele care sunt în litigiu pentru neplata chiriei.

Citit 10839 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.