Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
2 comentarii

Chiriaşii Primăriei municipiului Galaţi pot solicita cumpărarea apartamentelor în care stau, dacă şi-au achitat la zi cheltuielile de întreţinere şi eventualele penalităţi către asociaţia de locatari sau proprietari din care fac parte. Primăria a trimis deja 750 de notificări către titularii contractelor de închiriere, documente prin care le-au explicat procedura pe care trebuie să o urmeze, iar de la începutul anului a primit zece cereri în vederea cumpărării locuinţelor.

"Toate spaţiile de locuit pe care Primăria municipiului Galaţi le are reprezintă, în mare măsură, o gaură neagră la bugetul local, pentru că o mare parte dintre ele, în special fondul vechi de case, au nevoie de intervenţii aproape anual, pentru că se deteriorează! În ceea ce priveşte apartamentele, atunci când sunt eliberate, arată ca după război şi, evident, trebuie aduse la un standard minim de locuit în vederea închirierii către alţi cetăţeni. Încercăm să încurajăm achiziţia de către chiriaşi. Primăria nu trebuie să fie, din punctul meu de vedere, cel mai mare latifundiar dintr-un oraş", declara, la finele lunii ianuarie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul-şef a anunţat ieri, pe pagina publică de Facebook, cine şi în ce condiţii poate cumpăra locuinţele proprietate privată a municipalităţii. "În situaţia în care pentru imobilul respectiv sunt achitate la zi cheltuielile de întreţinere şi penalităţile pe care le datoraţi către asociaţia de locatari/ proprietari, vă invităm să depuneţi solicitarea de cumpărare a locuinţei, deţinute în baza contractului de închiriere, la sediul Serviciului Administrare Fond Locativ şi Spaţii cu Altă Destinaţie, strada Traian nr. 93, bloc A4 - parter. Cererea trebuie însoţită de următoarele acte: contractul de închiriere în original, certificatul fiscal care să ateste că nu aveţi datorii către bugetul local (soţ şi soţie), adeverinţa de la asociaţia de locatari/ proprietari care să ateste că nu aveţi datorii, copie de pe fişa de cont eliberată de asociaţie, semnată şi ştampilată, declaraţia notarială a titularilor (soţ şi soţie) că nu aţi dobândit şi nu aţi înstrăinat nicio locuinţă proprietate personală după 01.01.1990, declaraţia notarială a membrilor majori privind acordul de cumpărare a locuinţei de către titular, actul de identitate al titularilor, în copie şi original", se arată în înştiinţarea transmisă chiriaşilor.

Ce locuinţe nu pot fi vândute

"Cred că este începutul unei mici dreptăţi pentru cei care doresc să devină proprietarii unui astfel de apartament. Pentru cei care nu doresc, poate că într-un viitor extrem de apropiat vom scoate la licitaţie publică un număr de apartamente care să poată fi cumpărate de către doritori, după regulile pieţei libere imobiliare la nivelul municipiului Galaţi. Vom ţine un număr consistent de apartamente care chiar să fie trecute cu statutul de locuinţe sociale", a precizat, în luna ianuarie, primarul Ionuţ Pucheanu.

Atenţie, conform legii nu pot fi vândute locuinţele sociale, locuinţele de necesitate, precum şi locuinţele care sunt în litigiu pentru neplata chiriei.

Citit 8523 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:19

2 comentarii

 • postat de cetatean Sâmbătă, 17 Martie 2018 19:33 78.96.82.*** Link la comentariu
  1
  3

  alta magarie de a cumpara pe nimic apartamente ale municipalitatii.

  Raportează
 • postat de Barbu Vineri, 16 Martie 2018 06:49 86.125.62.*** Link la comentariu
  12
  13

  Vanzarea apartamentelor catre populatie in anii 90 a fost o mare prostie.
  In momentul in care omul a ajuns proprietar a inceput sa faca ce vrea pe proprietatea lui. A spart, a daramat, a modificat, a vopsit fatada cum a vrut, s-a extins cum a vrut, blocurile din galati datorita modificarilor si interventiilor facute ajungand din ce in ce mai nesigure.
  Pe principiul fac ce vreau in casa mea nu exista notiunea de a nu deranja pe ceilalti.
  Si cel mai nasol a fost cand omul a observat ca nu pateste nimic daca nu plateste utilitatile si a inceput sa nu le mai plateasca.
  Asa s-a ajuns la situatia de astazi cu sistari, dezechilibre, datorii nerecuperate samd.
  Oamenii trebuiau sa ramana chiriasi, casele ale statului, care ar fi putut lua masuri de evacuarea celor care nu platesc (bineinteles excludem cazurile sociale care tb ajutate - luam in calcul putorile care stau cu trei masini parcate in fata blocului si cu datorii cu 4-5 cifre).
  Nu s-ar fi distrus blocurile, s-ar fi putut mentine sismenul centralizat de apa calda si caldura (bineinteles contorizat individual, si investit in intretinerea si reparatia lui).
  N-am fi avut blocuri tarcate in zeci de culori, cu extinderi care mai de care mai urate si mai periculoase.
  N-am fi avut credite pe 30 de ani in monede exotice luate in necunostinta de cauza.
  N-ar fi fost atatea apartamente nelocuite sau de vanzare/de inchiriat care se degradeaza prin nefolosinta.
  Da oamenii au vrut sa fie proprietari - restul e reversul monedei.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.