PAMFLET | Reţeaua de carton de la Galaţi. Desene animate în direct

PAMFLET | Reţeaua de carton de la Galaţi. Desene animate în direct
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Difuzarea la televizor a şedinţelor Consiliului Local Galaţi stârneşte dispute serioase. Nu doar pe plan juridic, că acolo e clar: televiziunea lui Florin Pâslaru trebuie să pape ceva de la buget ca să trăiască. Problema e că pe fir au intrat şi alte televiziuni. Este vorba despre branduri internaţionale care au sesizat potenţialul şedinţelor de la Galaţi.

Cartoon Network, concurent serios pentru TV Galaţi / Au depus o ofertă pentru şedinţele CL

TV Galaţi are concurenţă serioasă pentru contractul privind transmiterea şedinţelor Consiliului Local Galaţi. Cartoon Network şi-a anunţat intenţia de a depune o ofertă pentru televizarea şedinţelor CL, contract pe care l-a prins până acum doar TV Galaţi. "Am remarcat că numărul telespectatorilor noştri scădea dramatic pe intervalul în care TV Galaţi transmitea şedinţele de CL. În mod cert, nu este vorba despre o coincidenţă, motiv pentru care am decis să intrăm şi noi în lupta pentru drepturile TV de la CL Galaţi. Va fi greu, pentru că e posibil să nu mai fie licitaţie, dar vă asigur că vom lupta cu toate armele pe care le avem la dispoziţie. E un contract care ne trebuie", a explicat directorul de marketing al Cartoon Network, Mickey House. Şefii TVG nu se tem, însă, de concurenţă. "Ştim că sunt specializaţi pe desene animate, dar nu ne e frică. Avem şi noi experienţă suficientă în spate în acest domeniu. Uitaţi-vă la tot ce am făcut în ultimii ani! Vi se pare că ceea ce să dă la Cartoon Network este atât de diferit faţă de ceea ce difuzăm noi?", a declarat Florin Pâslaru, patronul spiritual al TVG.

Picu Roman, asul din mâneca TVG

De un singur lucru se tem cei de la Cartoon Network în încercarea lor de a prelua contractul cu CL Galaţi. Este vorba despre o cerinţă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, care obligă televiziunile pentru copii să folosească în programe o limbă română curată, fără greşeli gramaticale. "Avem, într-adevăr, o problemă, pentru că din când în când mai ia cuvântul şi viceprimarul Picu Apostol Roman. Din fericire, nu avem obligaţia de a transmite şedinţele în direct, astfel că totul se poate rezolva uşor. Discursurile lui Picu Apostol Roman vor fi dublate în limba română de un actor profesionist, ca să nu avem probleme cu CNA", a mai spus Mickey House. Din câte se pare, actorul va avea o misiune foarte dificilă. "El va trebui să repare nu doar greşelile gramaticale, ci şi erorile de logică şi gândire pentru a putea să fie difizate imaginile", a explicat un membru CNA contactat de rubrica Pamflet.

Surse din audiovizual precizează că nu doar Cartoon Network ar fi interesată de transmiterea şedinţelor CL Galaţi. Comedy Central, Crime & Investigation Network, Animal Planet, Nat Geo Wild şi, nu în ultimul rând, Taraf TV ar fi, de asemenea, interesate de preluarea drepturilor TV.

Desene Adunate

Nici un Secret

Eu sunt primul tâmp al obştii/ ş-am alături o prim-tâmpă

într-o droaie de bezmetici,/ de penibili şi penali -

ştiţi prea bine cum ne cheamă:/ un scălâmb şi o scălâmbă

printre toţi egalii ţării,/ dar noi suntem mai egali!

Io-s şi primul snob al obştii/ ş-am alături o prim-snoabă

într-o sumă de pramatii,/ scamatori şi fasoliţi -

noi suntem şi-n prima strofă.../ şi tot natul ne îndoapă

că-i credul, căscat şi paşnic:/ nişte fraieri jecmăniţi!

Noi conducem ceastă gloată/ înspre-o margine de lume,

îi dăm flituri şi scatoalce/ şi minciuni... şi-i dăm şi brâncă,

să se vadă - fără grijă,/ fără nume şi prenume -

tocmai-n râpa mârşăviei,/ lungă, lată şi adâncă!

Cred că sunt un fel de tată/ - tată al smintirii voastre -

lumpen, cinic şi ridicol,/ mândru şi analfabet -

mâzgălesc trecutul ţării,/ zvârl istoria-n dezastre...

ştiţi prea bine cum mă cheamă:/ nu-i nici fals şi nici secret!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

PE BUNE? Festivalul Scrumbiei e pe 1 aprilie

Încă nu ştim cu exactitate dacă Festivalul Scrumbiei chiar se ţine anul acesta. Primăria a anunţat că alocă bani, că se face, dar, în acelaşi timp, a anunţat şi că data de desfăşurare este 1 aprilie. "E de Florii, ca în fiecare an. Da, se suprapune cu o altă sărbătoare politică, dar vă garantez eu că se ţine", a explicat promotorul festivalului, Florin Pâslaru. Acesta a mai spus că aşteaptă două cadouri de la apropiaţi pentru acea zi.

Festivalul Scrum

Alte ştiri recente din Galaţi. Pe scurt

* CONFUZIE guvernamentală. Din cauza unui funcţionar care a greşit o literă într-un document oficial, construcţia podului de la Brăila a fost trecută la capitolul situaţii de urgenţă. Funcţionarul a scris "cod roşu la Brăila" în loc de "pod roşu la Brăila". Situaţia a fost remediată, astfel că podul nu va mai fi făcut în regim de urgenţă.

* Cât noroc poate să aibă! Dorin Otrocol este în continuare prefect doar pentru că ploile au ocolit Galaţiul. "Eu nu aştept să aflu a doua zi de la Guvern dacă mai sunt în funcţie. Eu aflu cu o seară înainte de la Busu".

* Administratorii de la Plaja "Dunărea" contraatacă: "Ionuţ Pucheanu n-a înţeles nimic din contractul cu noi. Întâi facem Jungle, abia apoi Splash".

* Centura ocolitoare a Galaţiului are şanse mici să primească finanţare europeană din cauză că proiectul se axa mai mult pe "spaţiile expoziţionale" de pe trotuare decât pe strada propriu-zisă. În proiect nu se vorbea despre benzi, despre stradă şi asfalt, dar se menţiona că trebuie mult trotuar şi cu refugii dese pentru şoferi, în special pentru cei de TIR.

Apă de Zoaie

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2101 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2018 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.