Peste 1.200 de voluntari, în Luna plantării arborilor

Peste 1.200 de voluntari, în Luna plantării arborilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Chiar dacă volumul lucrărilor de împăduriri nu a impresionat din punct de vedere cantitativ, în perioada 15 martie-15 aprilie, declarată „Luna plantării arborilor”, numărul acțiunilor de conştientizare și diversitatea acestora a fost mult mai mare decât în anii anteriori, arată un bilanţ prezentat de Direcţia Silvică:

„Silvicultorii Direcţiei Silvice Galați şi ai ocoalelor silvice Galați, Grivița, Hanu Conachi şi Tecuci au participat la lucrări de împăduriri, la simpozioane, lecții despre natură şi viață, expoziții de fotografii dedicate naturii – activități derulate cu profesori, elevi şi voluntari, cu toții entuziaşti, pasionaţi de natură şi responsabili pentru viitorul verde al României. Bilanțul participării voluntare la aceste acțiuni este impresionant: în afara personalului silvic, în cadrul a 27 de activități, au participat peste 1.200 voluntari, din care 104 cadre didactice, 1.047 elevi şi 110 jandarmi şi membri ai unor asociații ecologiste”.

Printre voluntari s-au numărat elevi de liceu (Colegiile „Elena Doamna” şi „Radu Negru” Galaţi, Colegiile „Calistrat Hogaş” şi „Spiru Haret” Tecuci, Liceele „Elena Caragiani” Tecuci şi „Paul Bujor” Bereşti, Liceul de arte şi meserii Drăguşeni), de şcoală („Mihail Sadoveanu”, „Victor Vargolici” şi Şcoala Gimnazială din Galați, şcolile gimnaziale din Pechea, Şendreni, Bălăbăneşti, Ghidigeni, Fundeanu, Bălăşeşti, Rediu, Lieşti, Munteni, Drăgăneşti şi „Iorgu Iordan” din Tecuci), copii de grădiniţă (nr.7, 32 şi 45 Galaţi şi nr.14 Tecuci), membrii Asociaţiilor CENSIO şi GEEA şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Județean Galați şi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Salcâmi la Tecuci

Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci a organizat, pe 17 aprilie, în colaborare cu Ocolul Silvic Tecuci, activitatea de împădurire a unui hectar de pădure, pe care s-au plantat 5.000 de puieți de salcâm, în cadrul proiectului național EcoProvocarea. Activitatea s-a desfășurat pe raza comunei Movileni, UP II Torcești, UA41, sub coordonarea Ginei Trifan, din partea liceului, și a ing. Marius Constandache, din partea Ocolului Silvic.

„La activitate au participat 81 de elevi ai liceului, 11 cadre didactice – Trifan Gina, Rotaru Beatrice, Capriș Margareta, Buzdugan Victor, Avădanei Constantina, Dragomir Mirela, Țenea Mioara, Leica Gheorghe, Dănăilă Tănase, Boiangiu Mihai și Rău Ștefan – şi pădurarul Lucian Borş”, ne-au informat organizatorii.

Stejari pe Centura Galaţiului

„Asociația Părinți pentru Ora de Religie Galați, împreună cu Grădinița „Tom și Jerry” din Galați, a organizat, pe 14 aprilie, pentru a marca Luna Pădurii, o activitate de plantare puieți de stejar în zona Centura Sud Vest a municipiului Galați, ne-a informat doamna Paula Carmen Molnar:

„Ne-am bucurat să facem echipă cu copiii din cadrul Școlilor gimnaziale nr. 5, 9, 17, 29, 31 și 43 însoțiți de cadre didactice și părinți, care au dovedit că înțeleg importanța mediului înconjurător, a calității aerului și a naturii în general. Mulţumim tuturor voluntarilor pentru participare și implicare. De asemenea, mulțumim Direcției Silvice Galați pentru tot sprijinul acordat, constând în puieți de stejar și hârlețe, și Muzeului de Științele Naturii din Galați, pentru ustensilele necesare”.

Citit 1833 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2018 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.